Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a fost exclusă marți, în ședința CEX PSD, spun surse din partid.

Președintele PSD Bihor Ioan Mang, a declarat, marți, că unii membri din organizație cer excluderea fostului ministru al Justiției Ana Birchall pentru că nu a respectat prioritățile guvernării PSD.

„Mi-au cerut mai mulți colegi să discutăm despre doamna Birchall. A făcut suficient de mult rău prin atitudinile pe care le-a avut faţă de deciziile partidului. (…) Dacă oameni din Bihor, din organizația mea, mi-au cerut pe WhatsApp să luăm atitudine, să o dăm afară, înseamnă că au ei motivele lor”, a afirmat Ioan Mang, marți, înaintea CEx al PSD.

Mang a precizat că „toată lumea” își dorește păstrarea Secției de Investigație a Infracțiunilor din Justiție, în ciuda faptului că Ana Birchall a dorit desființarea acesteia.

„Toată lumea doreşte păstrarea SecÅ£iei speciale. Nu numai PSD, şi UDMR, şi magistraÅ£ii. E un lucru firesc. Nu cred că există nimeni deasupra legilor”, a explicat liderul PSD Bihor.

Ioan Mang este sigur că Ana Birchall a primit o listă de priorități, un „to do list” în acest sens din afara Guvernului Dăncilă: „Nu am dovezi dar sunt sigur”.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a anunțat că nu va vota nicio excludere din partid, la CEx al PSD de marți. La rândul său, Paul Stănescu, liderul PSD Olt, a afirmat că nici el nu va fi de acord cu vreo excludere.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here