Liderul PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că în cazul în care va pierde alegerile prezidenţiale, candidatul social-democraţilor, Viorica Dăncilă, ar trebui să rămână la preşedinţia PSD până ce va avea loc congresul organizat la termen, astfel încât partidul să îşi canalizeze energia spre câştigarea alegerilor locale şi parlamentare.

Citește și: Eugen Teodorovici îl atacă pe Florin Cîțu: Nu știe să citească un buget

„Eu cred că am învăţat cu toÅ£ii din acele greşeli şi toÅ£i liderii care au fost ‘devoraÅ£i’ de către partid la un moment dat, într-o formă sau alta, au primit respectul colegilor şi regretul pentru acele momente. Nu cred că suntem acum în acea situaÅ£ie în care după alegerile prezidenÅ£iale să se ceară capul cuiva. Cred că toată forÅ£a noastră, toată energia noastră trebuie să se îndrepte pentru câştigarea alegerilor locale în primăvară şi a celor parlamentare la finalul anului. Ar fi distructiv pentru noi toÅ£i. Ce se întâmplă cu doamna Dăncilă? Este preşedintele partidului şi îşi va încheia mandatul atunci când va fi organizat un congres, la termen. Acesta este punctul meu de vedere”, a afirmat Firea pentru România Tv.

Ea a menţionat că este un punct de vedere personal, pe care îl împărtăşeşte şi cu alţi colegi, dar nu a putut preciza dacă este reprezentativ pentru majoritate.

„Nu ştiu care este opinia celorlalÅ£i colegi, dar, cel puÅ£in din ce am discutat şi noi înaintea comitetelor executive, cam aceasta este ideea. Nu pot să spun dacă majoritatea, dar poate că m-am aflat eu într-un colÅ£ al sălii în care aceasta a fost opinia. (…) Sub nicio formă nu cred că există în Å£ară vreun coleg care să gândească de asemenea manieră, în care să nu se mai implice, în ideea că PSD şi-a făcut datoria pentru acest moment politic şi a intrat în turul doi şi că, oricum, să fim blazaÅ£i că va câştiga actualul preşedinte alegerile prezidenÅ£iale şi noi să nu ne mai mobilizăm. Eu nu cred că se va întâmpla aşa. Eu i-am văzut pe toÅ£i colegii mei în Comitetul Executiv şi în videoconferinÅ£ele noastre de la sediul central şi vă spun că toÅ£i sunt mobilizaÅ£i”, a mai spus Firea.

Citește și: Olguța Vasilescu reacționează după ce Cîțu a acuzat o ‘gaură’ la buget: Nu își cunoaște nici măcar atribuțiile ca ministru de Finanțe

Primarul general a adăugat că în cazul în care după o eventuală pierdere a alegerilor prezidenÅ£iale, membrii PSD se vor împărÅ£i „în biserici, bisericuÅ£e, grupuri, grupuleÅ£e”, vor da apă la moară adversarilor care doresc un „PSD fărâmiÅ£at, un PSD mai mic, un PSD – eventual – care să facă implozie”.

„Eu vă spun de pe acum că nu voi face altceva decât să lupt pentru această formaÅ£iune politică. Nu de altceva, dar a adus foarte multe lucruri la guvernare, atunci când a fost lăsată. Şi trebuie să avem respect pentru oameni, pentru cetăţeni. Eu, alături de colegii mei, voi milita în Comitetul Executiv, în Biroul Permanent să păstrăm această structură de conducere până la congresul la termen, să nu existe nicio sincopă, să nu existe, aşa cum spun jurnaliştii, nopÅ£i sau zile cu cuÅ£itele pe masă, cu revanşă, cu sânge, cu tăieri de capete, pentru că aceste lucruri nu ne vor face deloc bine, ca formaÅ£iune politică şi vom transmite un mesaj de neseriozitate faţă de electorat”, a mai declarat Firea.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here