În ultimele ore, criticii Gretei Thunberg au avut material bun, foarte bun, de luat în băşcălie, odată cu lansarea în spaţiul public a unei fotografii din arhiva Bibliotecii din Washington, în care ai putea să juri că apare adolescenta de 16 ani. Poza, datată 1898, înfăţişează trei copii din Yukon (teritoriu canadian), care muncesc la o mină.

Imaginea articolului FOTO | Greta Thunberg, călătoare în timp? Copia fidelă a activistei de mediu apare într-o fotografie făcută acum 120 de ani

FOTO | Greta Thunberg, călătoare în timp? Copia fidelă a activistei de mediu apare într-o fotografie făcută acum 120 de ani

Asemănarea izbitoare a fetiţei din planul apropiat (stânga) cu activista de mediu a viralizat urgent fotografia. „Greta Thunberg e călătoare în timp” e concluzia generală.

Cineva se întreabă dacă maşina cu care călătoreşte în timp e eco-friendly. Utilizatorul Jack Strange scrie pe Twitter că „Greta Thunberg este într-o fotografie de acum 120 de ani”, că „asta e noua teorie conspiraţionistă la care a aderat recent” şi că „a venit din viitor ca să ne salveze”.

Mulţi utilizatori şi-au pus şi problema veridicităţii fotografiei. Cu alte cuvinte, s-au întrebat dacă nu cumva fotografia a fost editată în Photoshop, de această dată de cineva foarte priceput (dat fiind faptul că fotografiile Gretei sunt editate grosier şi pe bandă rulantă de către criticii ei).

Similarităţi au mai fost şi în trecut, când cineva a descoperit că Bruce Willis seamănă izbitor cu generalul canadian Douglas Mac Arthur.

Comentariile la adresa Gretei sunt mult mai virulente. „Singura explicaţie pe care pot s-o găsesc este că Greta e călător în timp şi că a venit să ne avertizeze asupra viitorului nostru”. „Greta Expectations”, scrie altcineva, făcând o parafrază a titlului romanului lui Dickens, „Marile speranţe” (Great Expectations).

Totuşi, un utilizator a scris că fotografia a fost cu siguranţă editată în Photoshop.

Foto: Twitter

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here