Partizani ai mişcării şiite Hezbollah şi ai aliatului său Amal au atacat manifestanţi antiguvernamentali în cursul nopţii de duminică spre luni la Beirut şi a armata s-a interpus pentru a calma situaţia, relatează AFP potrivit Agerpres

Cu puţin înainte de miezul nopţii (duminică, 22.00 GMT), mai mulţi indivizi s-au îndreptat pe jos sau pe motociclete spre o piaţă din Beirut unde manifestanţii instalaseră un baraj blocând o importantă arteră a capitalei libaneze, potrivit imaginilor difuzate la televiziune.

Aceşti bărbaţi au lansat insulte la adresa protestatarilor şi au scandat sloganuri pentru gloria liderilor Hezbollah şi Amal, două mişcări şiite libaneze. Ulterior, ei i-au atacat pe manifestanţi.

Cei aflaÅ£i pe baraj au început să scandeze „Paşnici, paşnici!”. Între cele două tabere s-au amplasat membri ai forÅ£elor de securitate şi ai armatei.

Contramanifestanţi şiiţi au mai devastat un loc din apropiere în care protestatarii ridicaseră corturi, a informat un post local de televiziune.

Aceste incidente au avut loc după o zi de manifestaţii paşnice la Beirut, la Tir, în sudul Libanului, şi la Tripoli, în nord, la peste o lună de la declanşarea unei vaste mişcări de protest faţă de întreaga clasă politică libaneză, considerată coruptă şi incompetentă

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here