Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului NaÅ£ional pentru Combaterea Discriminării, afirmă că instituÅ£ia pe care o conduce va analiza posibilitatea autosesizării în cazul lui Robert Tiderle, şeful agenÅ£iei Papaya Advertising, cel care a publicat un anunÅ£ de angajare cu precizarea „nu angajăm pesedişti”.

„Pot să vă informez că până în acest moment nu am primit o plângere. Am discutat telefonic cu unii colegi din colegiul director. Să vedem dacă vom primi o plângere sau nu. Sigur, se va analiza şi oportunitatea unei autosesizări. La noi, autosesizarea o poate face individual oricare dintre membrii colegiului director. Nu aş dori să mă antepronunÅ£. AnunÅ£ul şi-a atins cel puÅ£in un scop: publicitatea”, a declarat Csaba Asztalos pentru STIRIPESURSE.RO.

Preşedintele CNCD a mai precizat că în astfel de cazuri mediatizate este puÅ£in probabil să nu se primească sesizări. „Noi în 90 de zile ar trebui să dăm un răspuns. Dar dacă sunt teme care generează un interes public ridicat, putem să soluÅ£ionăm într-un termen mai scurt”, a mai explicat Asztalos.

Potrivit articolului 26 din OUG 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, amenda pentru discriminarea care vizează un grup de persoane sau o comunitate este între 600 de lei şi 8000 de lei.

AgenÅ£ia Papaya Advertising s-a aflat de mai multe ori în atenÅ£ia publică în ultimii ani, prin activismul antiguvernamental. ReprezentanÅ£ii agenÅ£iei au susÅ£inut în iunie 2018 că le-a fost reziliat contractul cu CEC Bank după ce au anunÅ£at că dau liber angajaÅ£ilor pentru a participa la protestele din PiaÅ£a Victoriei. Înainte de referendumul pentru familie din octombrie 2018, agenÅ£ia a stârnit revoltă cu un clip intitulat „Copiii referendumului”. Mai recent, Papaya Advertising a fost criticată pentru clipul de promovare a Emag, în care apare Mihai Şora vorbind despre liberate, în ciuda trecutului său comunist.

content-image

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here