PREDOIU RECONECTEAZA DNA
Scandalos: ministrul Justitiei Catalin Predoiu pritoceste revenirea la anii de teroare, cand DNA facea dosare pe banda rulanta magistratilor care nu dadeau solutii pe placul parchetului anticoruptie. Predoiu le-a dat termen 5 zile judecatorilor si procurorilor sa spuna daca vor desfiintarea SIIJ si reinfiintarea Serviciului de anchetare a magistratilor din DNA. Iata cum arata „consultarea scrisa” a lui Predoiu Judecatorii si procurorii Romaniei au termen pana pe 30 noiembrie 2019 sa spuna daca mai vor Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie, ori vor sa fie infiintat din nou Serviciul de anchetare a magistratilor in cadrul DNA, asa cum a functionat pana in iulie 2018, cand au intrat in vigoare noile Legi ale Justitiei.
Tot atat au la dispozitie magistratii sa spuna si daca daca vor pensionarea anticipata acum sau mai incolo, ori daca ar trebui ca scolarizarea viitorilor magistrati sa se faca intr-un ciclu de patru ani, ori de doi ani.
Un document publicat marti, 26 noiembrie 2019, de jurnalista Oana Zamfir la emisiunea Obiectiv de la Antena 3 arata ca nici bine instalatul ministru al Justitiei Catalin Predoiu a inceput „reformele” din sistemul judiciar cu ceea ce Partidul National Liberal era chitit sa faca. Intr-un mod aproape artistic, data fiind modalitatea de abordare, si dupa sufletul #rezistentilor activisti din Justitie care abia asteptau sa vina ministrul care sa puna piciorul pe gatul SIIJ, structura care ancheteaza pe multi dintre judecatorii si procurorii care, coincidenta, reclama in piata mare ca functioneaza nelegal (desi CCR a declarat constitutionala legea de functionare a acestei sectii), Predoiu a inceput discutiile cu magistratii pe temele arzatoare din Sistem.
Printr-o adresa trimisa in 25 noiembrie 2019 tuturor instantelor si parchetelor din tara, ce are ca subiect „consultarea scrisa” pe Legile Justitiei, ministrul Catalin Predoiu le cere magistratilor sa se pronunte, pana pe 30 noiembrie 2019 (adica intr-un termen de 5 zile) pe mai multe aspecte de importanta in sistemul judiciar, respectiv:
„1. Schema de pensionare anticipata a mafistratilor. S-ar impune sau nu prorogarea intrarii in vigoare a acesteia? S-ar impune sau nu abrogarea acesteia?
2. Trecerea la completele de 3 judecatori in apel. Consideram pertinente aceleasi intrebari mentionate supra la pct. 1).
3. Noul ciclu temporal de scolarizare la INM. Consideram pertinente aceleasi intrebari mentionate supra la pct. 1).
4. Sectia pentru investigarea infractiunilor speciale din justitie. Se impune desfiintarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a infiintat si revenirea la statust quo ante? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a infiintat si in ce sens anume?”
Astfel cum constatam din programul public al ministrului Predoiu, de cand a ajuns in minister acesta a avut urmatoarele activitati:
-A cerut Parchetului General si DNA statistici privind numarul dosarelor care vizeaza cauze de coruptie privind magistratii care se afla in instrumentarea SIIJ si DNA;
-S-a intalnit cu ambasadorul SUA Hans Klemm
-S-a intalnit cu ambasadorul Germaniei Cord Meier-Klodt
-A participat la „Lectia de patriotism si de iluminism” a Facultatii de Drept din Bucuresti
-A transmis un mesaj participantilor la lucrarile Consiliului Federativ al Federatiei Sindicatelor din Sistemul Penitenciar.
Astfel cum se poate observa, cum a ajuns la minister, Predoiu a cerut „statistica dosarelor SIIJ” unde sunt cercetati mai multi judecatori si procurori, solicitandu-le acum magistratilor sa spuna daca sunt totusi de acord cu reinfiintarea Serviciului de anchetare a magistratilor din DNA, serviciu care asa cum ne amintim a fost infiintat netransparent si a reprezentat o arma de presiune si santaj la adresa judecatorilor care nu dadeau solutii pe placul DNA. De ce vor liberalii desfiintarea SIIJ, pana unde se va merge cu noua reforma a lui Predoiu si cat va afecta sistemul judiciar, ramane de vazut in scurt timp, caci astfel cum se poate constata, membrii Guvernului Orban sunt pusi pe fapte mari, intr-un timp foarte scurt, dezvaluie cei de la Lumea Justitiei. (Irinel I.).
Iata Adresa lui Catalin Predoiu:

Articolul Predoiu le-a dat termen 5 zile judecatorilor si procurorilor sa spuna daca vor desfiintarea SIIJ si reinfiintarea Serviciului de anchetare a magistratilor din DNA apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here