Scriitorul şi regizorul britanic Jonathan Miller, cunoscut pentru emisiunea satirică Beyond the Fringe, a murit la 85 de ani, anunţă The Guardian.

Imaginea articolului Scriitorul şi regizorul Jonathan Miller a murit la 85 de ani

Scriitorul şi regizorul Jonathan Miller a murit la 85 de ani

Jonathan Miller a avut şi o carieră de medic, dar a cunoscut celebritatea în anii ’60 ca membru al echipei care a realizat Beyond the Fringe, alături de Peter Cook, Dudley Moore şi Alan Bennett. Po

În ultima parte a vieţii a învăţat să sculpteze.

A studiat medicina la Cambridge. După absolvire, în 1959, a activat atât pe scenă cât şi ca medic. A regizat teatru la Londra şi la New York. O bună parte a carierei sale a fost legată de BBC, unde a conceput programe culturale şi a adaptat piese de teatru pentru televiziune. A scris şi a prezentat o serie de emisiuni dedicată istoriei necredinţei care, potrivit Societăţii Naţionale Seculare a ”întrerupt dominaţia religiei la BBC”.

A debutat ca regizor de teatru în 1962 cu o producţie a textului lui John Osborne, ”Under Plain Cover”.

Oliver Mears, Director la Royal Opera House a comentat: “Jonathan Miller a fost una dintre cele mai importante personalităţi britanice din teatrul şi opera ultimei jumătăţi de secol. Dând dovadă şi de un intelect atotputernic dar şi de o perspectivă îndrăzneaţă în mod susţinut, venită deopotrivă din comedie şi din medicină, Miller a aşezat într-o lumină inconfundabilă aceste forme de artă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here