(Preluare FLUX 24):

“Am început să lucrez Consilier ministru” la Ministerul Educației, a anunțat în urmă cu două zile Daniela Vișoianu, vicepreședinta unei Asociații care chiar în urmă cu un an încheia un contract pe fonduri europene cu Ministerul în care astăzi lucrează și alături de ONG-ul lui Cumpănașu, potrivit documentelor obținute de Edupedu.ro.


Daniela Vișoianu a intrat în atenția presei în urmă cu 7 ani, printr-un alt proiect pe fonduri europene derulat tot de Asociația C4C în care activează împreună cu soțul său, Corneliu Vișoianu, fost consilier al premierului Ponta și partener al băieților deștepți din energie, conform viitorulilfovean.ro.
Vișoianu a candidat pentru fostul PD-L în Gorj. Despre el se spune că ar fi preluat o parte din afacerile celebrului Bogdan Buzăianu.


Vișoianu este mason de rang înalt, el ratând acum câțiva ani alegerea în fruntea Marii Loji Naționale a României.
Corneliu Vișoianu conduce Strategikon al cărui președinte de onoare este Ioan Mircea Pașcu, fost lider PSD.


În companie mai apar: generalul Teodor Frunzetti, Radu Magdin, fost consilier al lui Ponta, generalul Anghel Andreescu, fost secretar de stat la Interne și fost șef al Jandarmeriei, generalul Tudor Tănase, fost șef al STS,


De asemenea printre experții firmei se află Claudiu Săftoiu, fost șef al SIE, sau fostul director general Agerpres, Alexandru Gîboi.

LISTA COMPLETĂ A STRATEGIKON

Potrivit surselor Edupedu.ro, Daniela Vișoianu țintește chiar funcția de ministru al Educației și a fost sprijinită să ajungă în cabinetul Monicăi Anisie de consilierul pe educație al președintelui Iohannis, Ligia Deca. Daniela Vișoianu a fost, de altfel, cea care a deschis în urmă cu un an evenimentul de la Cotroceni în care Klaus Iohannis a lansat proiectul “România educată”.

“Decizia mea de a accepta invitația Monicăi Anisie înseamnă că am ales să văd cum funcționează ministerul și cum sunt organizate procesele”, a scris Vișoianu, pe pagina sa de Facebook, pe 25 noiembrie. “Una dintre primele reacții din mediul apropiat a fost că ‘e prea puțin’. Relativ, posibil, improbabil: așa simt eu acum că este bine. Pare o alegere modestă dar, în fapt, e despre mine (…). Mai știu că mai mult decât a lucra la Cabinetul Ministrului ar fi însemnat o alegere politică și o alegere de carieră pentru care nu sunt pregătită“, a continuat Vișoianu să detalieze pe pagina sa Facebook informația că a devenit consilier al ministrului Educației.

Contractul pe fonduri europene încheiat acum 1 an cu Ministerul Educației de Asociația condusă de consiliera de astăzi a ministrului Anisie
Daniela Vișoianu este vicepreședintele Asociației C4C Communication for Community, potrivit declarației sale de interese. Asociația C4C Communication for Community, în care soțul său are rol de expert, a încheiat anul trecut un contract cu Ministerul Educației și ONG-ul lui Cumpănașu, pentru implementarea proiectului pe fonduri europene “Noi perspective în educație“, potrivit documentelor obținute în exclusivitate de Edupedu.ro.

Vezi aici contractul integral încheiat între Ministerul Educației și ONG-ul condus de Alexandru Cumpănașu (Asociația pentru Implementarea Democrației), UEFISCDI – instituția condusă de Adrian Curaj care organizează competițiile pe proiecte în cercetare, și Asociația C4C – Communication for Community, condusă de Dan Ungureanu.
Asociației C4C îi este alocată în acest proiect, încheiat anul trecut, suma de 236.491 lei, pentru activități de formare a personalului și promovare a proiectului, conform documentelor obținute de Edupedu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here