Robert O’Brien, consilierul pe probleme de securitate al președintelui Statelor Unite, Donald Trump, le-a solicitat din nou autorităților germane, în cadrul unui interviu acordat Bild, să renunțe la ideea de a colabora cu gigantul chinez Huawei, informează site-ul agenției DPA.

Statele Unite au avertizat în repetate rânduri Germania cu privire la semnarea unui contract cu Huawei pentru extinderea rețelei de telecomunicații deoarece compania ar avea legături foarte strânse cu Guvernul de la Beijing.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu dă cărțile pe față: ‘Au fost primari care au obținut 7%, deși ei scoteau, la alte alegeri, 50-60%’

O’Brien a declarat că este surprins și șocat de ideea că o democrație occidentală cu importante secrete militare precum Germania ar pute permite Partidului Comunist Chinez să îi construiască rețeaua 5G.

În cadrul unui discurs susținut miercuri în Parlamentul german, cancelarul Angela Merkel a declarat că este nevoie de standarde înalte de securitate în ceea ce privește comunicațiile mobile și a adăugat că Uniunea Europeană ar trebui să aibă o strategie comună în relația cu China. „Unul dintre cele mai mari pericole ar fi ca fiecare stat european să aibă politici proprii faţă de China”, a spus ea.

De asemenea, O’Brien a făcut din nou apel la autoritățile de la Berlin să impună sancțiuni mai dure împotriva Iranului pentru ca Teheranul să revină la masa negocierilor în legătură cu programul său nuclear și în legătură cu situația drepturilor omului din această țară.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here