Deputatul italian Flavio di Muro, membru al partidului Liga, a profitat joi de o intervenţie în plenul Parlamentului de la Roma pentru a o cere de soţie pe iubita sa, aflată în tribuna pentru invitaţi, relatează agenţia EFE.

După o scurtă introducere, Flavio di Muro a cerut înÅ£elegere pentru ce urma să facă, apoi a scos o cutiuţă pentru bijuterii din care a arătat un inel şi şi-a îndreptat privirea către tribuna invitaÅ£ilor, spunând: ”Eliza, vrei să te căsătoreşti cu mine?”, informează agerpres.ro.

Citește și: Cum și-a PROCURAT Ana Birchall o ‘AUDIENȚĂ’ la Papa Francisc și cum și-a cumpărat o medalie de argint

Cererea în căsătorie a fost primită cu aplauze de parlamentari şi cu felicitări din partea colegilor de partid ai lui Flavio di Muro, în timp ce preşedintele Camerei Inferioare, Roberto Fico, le cerea să revină la ordinea de zi a şedinţei.

În continuare a luat cuvântul deputata Partidului Democrat (PD), Stefania Pezzopane, formaÅ£iune aflată la guvernare şi adversară a Ligii, care a felicitat noul cuplu şi a Å£inut să remarce că ”dragostea învinge mereu”, moment în care Roberto Fico a intervenit din nou pentru a se reveni la dezbaterea politică.

Citește și: Banii cheltuiți de candidați în campania pentru alegerile prezidențiale- Cine conduce topul

Dragostea nu a învins însă şi atmosfera tensionată din Camera Deputaţilor de la Roma, unde o încăierare între deputaţii PD şi cei ai Ligii pe tema reformei fondului de salvare al zonei euro, Mecanismul European de Stabilitate (MES), l-a forţat miercuri pe Roberto Fico să întrerupă şedinţa.

Preşedintele Ligii, fostul ministru de interne Matteo Salvini, a descris această reformă dorită de unele state membre ale zonei euro drept ”un atac împotriva economiei noastre (italiene), un atac împotriva suveranităţii noastre” şi i-a catalogat drept ”trădători” pe premierul Giuseppe Conte şi pe ministrul economiei, Roberto Gualtieri.

Citește și: Bombă de presă! O cunoscută jurnalistă, angajată de Guvernul Orban

Reforma are în vedere transformarea MES într-un fond major care să intervină pentru susţinerea statelor zonei euro în timpul unor posibile viitoare crize, dar Liga lui Salvini susţine că planurile de salvare vor fi însoţite de condiţionalităţi care pentru Italia vor face neatractivă asistenţa acordată de acest fond şi că băncile germane sau franceze ar putea fi salvate pe seama contribuabilului italian.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here