Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roşu, a anunţat convocarea de urgenţă a conducerii Euroins în urma informaţiilor conform cărora compania de asigurări ar fi încălcat regulamentul, potrivit unui comunicat al ASF.

„În urma informaÅ£iilor parvenite la ASF, pe multiple canale de comunicare, care semnalau posibile abateri de la reglementările în vigoare ale societăţii Euroins, în ceea ce priveşte instrumentarea şi lichiditatea daunelor pentru poliÅ£ele RCA, am convocat în regim de urgenţă conducerea societăţii pentru clarificări. După analiza datelor şi informaÅ£iilor, conducerea societăţii Euroins a înÅ£eles posibilul impact negativ care ar fi putut avea loc în situaÅ£ia existenÅ£ei deciziilor proprii şi a hotărât transmiterea în cursul zilei de astăzi, 28 noiembrie 2019, a unei instrucÅ£iuni către toate compartimentele cu atribuÅ£ii în instrumentarea şi lichidarea daunelor, prin care să clarifice modul de operare, astfel încât posibilele abateri de la actele normative incidente să fie evitate”, a spus Cristian Roşu.

Citește și: Cum și-a PROCURAT Ana Birchall o ‘AUDIENȚĂ’ la Papa Francisc și cum și-a cumpărat o medalie de argint

În acest context, un posibil impact asupra consumatorilor a putut fi evitat, în maxim 24 de ore de la strângerea tuturor informaţiilor relevante, a precizat vicepreşedintele ASF.

„Autoritatea Å£ine să transmită consumatorilor de produse de asigurare că este foarte preocupată de conduita în piaÅ£a asigurărilor şi va interveni în limita legii şi a competenÅ£elor pe care le are, ori de câte ori constată abateri de la aceasta”, se mai precizează în comunicat.

Citește și: Banii cheltuiți de candidați în campania pentru alegerile prezidențiale- Cine conduce topul

În replică, reprezentanţii companiei de asigurări arată că Euroins va continua să îşi îndeplinească obligaţiile legale faţă de clienţii RCA prin asigurarea unui flux complet, pe întregul teritoriu al României.

„În legătură cu informaÅ£iile vehiculate în unele canale media în data de 27 noiembrie, Euroins România Asigurare-Reasigurare SA confirmă că va continua să îşi îndeplinească obligaÅ£iile legale faţă de clienÅ£ii RCA prin asigurarea unui flux complet, pe întreg teritoriul României. Documentele interne publicate sunt versiuni preliminarii, incomplete, şi au fost folosite între-un context manipulativ”, se precizează într-un comunicat al asigurătorului.

Citește și: Bombă de presă! O cunoscută jurnalistă, angajată de Guvernul Orban .

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here