(Preluare FLUX 24):

Mai multe asociaţii implicate în susţinerea drepturilor şi intereselor consumatorilor din România solicită premierului Ludovic Orban înlocuirea Mihaelei Irina Ionescu de la conducerea interimară a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), argumentând că o persoană care a folosit banii publici ai instituţiei în scop personal nu ar mai trebui să ocupe o funcţie publică.
“Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor şi Intereselor Consumatorilor (APCONS) şi Asociaţia CREDERE pentru Informarea, Consilierea şi Educarea Consumatorilor în calitate de asociaţii active şi profund implicate în susţinerea drepturilor şi intereselor consumatorilor din România, vă solicită să dispuneţi neîntârziat înlocuirea dnei Mihaela Irina Ionescu de la conducerea interimară a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Considerăm că o persoană care a folosit banii publici ai instituţiei în scop personal, aşa cum reiese dintr-un raport de audit financiar al Curţii de Conturi făcut public în presă de curând, nu ar mai trebui să ocupe nicio zi respectiva funcţie publică, darămite să fie numită la conducerea acesteia, fie şi interimar”, se arată într-o scrisoare deschisă adresată premierului de către reprezentanţii asociaţiilor menţionate.
Ei mai cer premierului ca înainte de a nominaliza pe cineva pentru postul de preşedinte al ANPC să se consultate cu reprezentanţii societăţii civile care susţin drepturile şi interesele consumatorilor din România.
“Vă solicităm ca înainte de a nominaliza pe cineva pentru postul de Preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, care în opinia noastră ar trebui în mod obligatoriu să fie o persoană care deţine o vastă experienţă în materia Protecţiei Consumatorilor, să vă consultaţi cu reprezentanţii societăţii civile care susţin drepturile şi interesele consumatorilor din România. Am apreciat deschiderea dumneavoastră de a vă întâlni cu principalii stakeholderi, pentru a le afla punctele de vedere la preluarea guvernării şi pentru a vedea care sunt priorităţile lor în perioada următoare. În calitate de stakeholder important în societate, vă solicităm să aveţi o întâlnire şi cu asociaţiile de consumatori, care reprezintă exact acea parte a societăţii pe care s-a bazat şi se bazează în continuare creşterea economică a României – consumatorii”, se mai precizează în scrisoarea transmisă premierului.
Horia-Miron Constantinescu a fost eliberat din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor printr-o decizie a premierului Ludovic Orban publicată, joi, în Monitorul Oficial.
Conform deciziei, până la numirea conducătorului instituţiei în condiţiile legii, secretarul general al ANPC, Mihaela Irina Ionescu, va exercita atribuţiile preşedintelui Autorităţii.

Articolul Șeful pus la ANPC prins în afaceri dubioase apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here