A doua fază a anchetei pentru destituire împotriva preşedintelui american Donald Trump începe miercuri în Comisia Juridică din Camera Reprezentanţilor, congresmenii urmând să consulte public specialişti în legătură cu cadrul constituţional pentru paşii de urmat, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Comisia de Informaţii din Camera Reprezentanţilor controlată de democraţi a încheiat marţi prima fază cu un raport de 300 de pagini. Raportul a fost adoptat strict prin voturile democraţilor, republicanii sprijinindu-l ferm pe Trump.

Liderul de la Casa Albă este acuzat de abuz de putere pentru că, împreună cu cercul său de apropiaÅ£i, a desfăşurat o „campanie de presiuni” pentru a obliga Ucraina să îl ancheteze pe rivalul său politic democrat Joe Biden, înaintea alegerilor prezidenÅ£iale de anul viitor.

Trump ar fi condiţionat o întâlnire la Casa Albă cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi un ajutor de aproape 400 de milioane de dolari de un anunţ al Ucrainei privind deschiderea unei investigaţii de corupţie împotriva lui Biden.

Citește și: Adrian Năstase îndeamnă PSD să declanșeze RĂZBOIUL TOTAL împotriva lui Klaus Iohannis

„Dovezile privind proasta conducere a preşedintelui sunt copleşitoare, la fel şi dovezile privind obstrucÅ£ionarea Congresului”, acuză democraÅ£ii în raport, care se bazează în mare parte pe mărturii ale unor oficiali guvernamentali de top.

„Preşedintele a pus interesele politice personale deasupra intereselor naÅ£ionale ale SUA, a încercat să submineze integritatea procesului electoral prezidenÅ£ial din SUA şi a pus în pericol securitatea naÅ£ională”, se mai arată în raport.

Casa Albă a denunÅ£at acest proces ca fiind un „simulacru”. Un raport realizat de republicani denunţă întreaga anchetă pentru destituire, acuzând faptul că investigaÅ£iile împotriva preşedintelui sunt făcute de „birocraÅ£i nealeşi”.

Echipa de avocaţi a lui Trump nu va participa la audiere, consilierii săi spunând că nu vor să legitimeze acest proces. El îi acuză pe democraţi că încearcă să îl destituie din prima zi a preşedinţiei sale.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here