Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat miercuri seară că nu a discutat despre asumarea răspunderii în Parlament pe Legea bugetului, reafirmând că obiectivul PNL este să reuşească adoptarea bugetului până la finalul anului. Declarația lui Orban vine la scurt timp după ce preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ar fi „o premieră” în România şi, probabil, în Europa ca Guvernul să-şi asume răspunderea în Parlament pentru bugetul de stat, adăugând că în cazul în care se va întâmpla acest lucru, social-democraÅ£ii vor depune iniÅ£iative legislative de amendare a proiectului liberalilor.

„N-am discutat acest subiect. Singurul obiectiv pe care l-am stabilit şi l-am anunÅ£at public este ca Legea bugetului de stat să fie adoptată până la sfârşitul anului, astfel încât toÅ£i românii, toate companiile, toate instituÅ£iile publice să ştie foarte clar ce-i aşteaptă în anul 2020, pe ce să se bazeze prin Legea bugetului de stat şi Legea asigurărilor sociale, să permitem autorităţilor locale să-şi adopte bugetele locale, să demareze investiÅ£iile pe care le au planificate pentru dezvoltarea comunităţilor locale cât mai repede. De asemenea, toate companiile care sunt într-un fel legate de bugetul de stat şi toate structurile care sunt legate de bugetul de stat şi de bugetul asigurărilor de stat să ştie foarte clar care vor fi alocaÅ£iile bugetare pentru anul 2020. Obiectivul nostru este să reuşim adoptarea bugetului de stat până la finalul anului”, a explicat Orban.

Citește și: Codul Penal este de partea lui Liviu Dragnea-Cum ar putea fi eliberat mai devreme

El a precizat că hotărârea de guvern referitoare la bugetul anului 2020 va intra în dezbatere în şedinţa de guvern de vineri sau de săptămâna viitoare.

„Am supus-o spre dezbatere. Aşteptăm avizul Consiliului Economic şi Social. Când vom avea avizul CES şi al Consiliului Legislativ, va intra în dezbaterea Guvernului. Dacă se poate, vineri, la şedinÅ£a de guvern. Dacă nu, la şedinÅ£a de guvern de săptămâna viitoare”, a spus prim-ministrul.

Citește și: Ludovic Orban și-a făcut publică declarația de avere-Cât este de bogat, de fapt, premierul României

Întrebat dacă va discuta joi la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis despre bugetele unor ministere pentru anul 2020, premierul a subliniat că „Guvernul este într-o colaborare loială, într-un parteneriat şi într-un dialog permanent cu preşedintele României”.

„Acest model de discuÅ£ii este un model în care discutăm preşedintele României cu mine, ca premier, şi cu un ministru situaÅ£ia la zi şi care sunt cele mai mari probleme, disfuncÅ£ionalităţi, provocări majore, viziunea privind domeniul, adică obiectivele pe termen mediu şi lung şi, de asemenea, măsurile care, imediat, trebuie luate”, a mai precizat Orban.

Citește și: Cel mai bogat ministru din cabinetul Orban-Ce avere are Monica Anisie .

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here