Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, reacţionează la zvonurile legate de o tentativă a liberalilor de a forţa căderea propriului guvern şi alegerile anticipate, folosindu-se de tema alegerilor locale în două tururi.

„Suntem în situaÅ£ii ipotetice şi aş prefera să răspund cu afirmaÅ£ii clare legate de situaÅ£ii de fapt discutate astăzi în guvern. Despre discuÅ£ii politice legate de modul în care ar urma să acÅ£ioneze guvernul, o să vă rog să-mi permiteÅ£i să vă răspund cu altă ocazie, în urma unor deliberări politice în interiorul PNL, care să-mi permită să vă ofer răspunsurile la întrebarea dvs”, a afirmat Dancă, vineri seara, la finalul şedinÅ£ei de Guvern.

Radu Tudor a anunțat, vineri seara, la Antena 3, că, potrivit surselor pe care le are la vârful PNL, în luna martie, cel târziu, Guvernul Ludovic Orban va cădea și vor fi declanșate alegeri anticipate, programate a avea loc în iunie. Jurnalistul a precizat că executivul va pica de două ori, creând premisele dizolvării Parlamentului de către președintele Klaus Iohannis.

Potrivit Digi24.ro, care citează surse social-democrate, PSD intenționează să depună moțiune de cenzură după o eventuală angajare a răspunderii pentru alegeri locale în două tururi. Tot vineri, liderul deputaţilor UDMR a afirmat că Uniunea va susţine o moţiune de cenzură a PSD în cazul în care Guvernul Orban se încăpăţânează să-şi angajeze răspunderea pentru revenirea la sistemul alegerilor locale în două tururi.

 

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here