Connect with us

Uncategorized

Alinso Group, a contribuit semnificativ ca judetul Prahova sa fie pe locul 4 în 2018 în ceea ce privește PIB-ul realizat (I)

Published

on

(Preluare FLUX 24):
Știrea de Iași face dezvăluiri explozive despre ministrul mediului Costel Alexe.
DEZVĂLUIRILE DIN ȘTIREA DE IAȘI:
International Marketing Research & Communications Group SRL…
… la care Costel a ajuns un fel de şef regional, e o firmã de ţepari. În 2015, cu un milion de lei datorii la fisc, firma e bagatã în insolvenţã – iar administratorii judiciari constatã cã administratorul, Andrei Todicã, din Republica Moldova, nu e de gasit, iar la adresa menţionatã ca sediu social… nu se mai aflã nici o firmã!
Concluzia: statul a luat ţeapã, prejudiciul va rãmâne de nerecuperat, nimeni nu ştie cine e şi unde se aflã Todicã, pentru cã somaţiile trimise la adresa indicatã în Moldova se întorc cu menţiunea “adresã incompletã”.
Interesant e cã în 2013, Monica Roxana Vîlcu (fostã Buculei), fosta patroanã a firmei menţionate, înfiinţeazã una similarã – IMCRCG Consulting SRL (acronimul primeia), firmã pe care, dupã ceva timp, o paseazã… unui al doilea Todicã – respectiv Anatolie Todicã, tot moldovean. Firmã care, putem deja ghici, va fi declaratã de asemenea în insolvenţã – iar administratorul va fi de negãsit.
Aici a lucrat, din 2005 pânã în 2009, Costel Alexe, în condiţiile în care era angajat din 2007, la…
OCPI Iaşi…
…drept consilier la serviciul juridic şi responsabil relaţii publice, pânã în 2012.
Aşa scrie în CV-ul deputatului liberal. Este curios cum de Alexe a muncit (pe rupte, evident) la OCPI, angajat cu contract de muncã, la Oficiul juridic, în condiţiile în care la data respectivã Costel NU AVEA STUDII JURIDICE! Conform declaraţiei sale, şi a CV-ului public, Alexe a început studiile juridice la facultatea de drept în octombrie 2012, DUPA CE A AJUNS DEPUTAT! Mai mult, din acelaşi CV, reiese cã studentul deputat, doctor în climatologie, ar fi fost, tot din 2012 şi “director cu delegaţie” al OCPI Iaşi – chestie care, dupã tantiemele Agenţiei Naţionale de Integritate, ar trebui sã fie penalizatã cu o sancţiune pentru incompatibilitate.
Dar sã urmãm.
Ce a fãcut geograful-climatolog la Cadastru, din 2007 pânã în 2012? A consiliat – adicã nimic; dacã e sã ne luãm dupã DNA, n-a facut-o tocmai bine, pentru cã dosarele despre matrapazlâcurile privind lucrãrile fictive plãtite de Narciza Nedelcu încã mai bântuie prin justiţie.
În acelaşi timp, însã, Alexe a mai avut un job: administrator la…
…dezastrul Lactis…
Tot în 2007, odatã cu angajarea la OCPI, multilateralul Alexe e numit în Consiliul de administraţie la Lactis SA, alãturi de liberalii Valerian Sãlãvãstru (despre ale cãrui sinistre isprãvi nu dorim sã scriem; nu încã) şi Magdalena Lupu.
Afacerea Lactis e una pe care, ani de zile, liberalii au condus-o spre dezastru.
Despre ce au tãcut, şi s-au fãcut cã nu observã, liberalii din CA – inclusiv Alexe?
Cã, de exemplu, auditorul firmei de stat LACTIS, recte firma de audit Expert Audit Company, nu-şi fãcea treaba, acoperind de exemplu paguba produsã firmei ieşene (1,2 milioane lei) prin cedarea liniei de îngheţatã unui SRL condus de directorul fabricii, ca “aport în naturã la capital”. Ulterior, liberalii n-au “observat” ca pãrţile sociale ale Lactis fuseserã cumpãrate pe nimic de “investitorul” Herãscu, de la Galmopan Galaţi.
În decembrie, tãcutul Alexe e înlocuit cu Marius Dangã – care e numit şef al Consiliului de administraţie – pânã pe la mijlocul anului urmãtor, când – urmare a jafurilor COLOSALE, e declaratã insolvenţa.
Ca parantezã, ce descoperã administratorii judiciari şi lichidatorii?
Cã, în afacerea Lactis, Fenechiu avea un interes direct – dorea achiziţionarea “fabricii de lapte”, de interes imobiliar direct, materializat cu o ofertã de cumpãrare înaintatã lichidatorilor.
Cã în timpul “guvernãrii” liberale, spaţiile Lactis fuseserã închiriate pe sub mânã, fãrã contracte, iar plãţile se fãcea la fel – direct în buzunare…
Cã, dupã întrarea în insolvenţã, dar şi înainte, salariile directorilor erau URIAŞE; spre exemplu, Ion Ioniţã, fost director (angajat, fãrã a i se gãsi contractul) era plãtit cu 8.000 lei brut pentru 4 ore pe zi.
Dar povestea Lactis e lungã, şi va face obiectul unui alt articol.
Cert este cã mutarea lui liberalului Alexe la OCPI, dupã un stagiu la Lactis, şi impunerea în vârful CA a altui om de gumã al lui Fenechiu – Marius Dangã, aratã cã Fenechiu pregãtea, la Lactis, un mare tun imobiliar, care sã fie acoperit legal prin OCPI şi sã rãmânã nedetectat – urmare a degringoladei din actele fostei firme de stat. Ceea ce probabil s-a şi întâmplat; în acest moment, procurorii DIICOT analizeazã situaţia unor transferuri de terenuri ce au aparţinut Lactis, şi încã nu se aude nimic.
2007 – un an plin; 2011 – an bãnos
Sã recapitulãm: în 2007, Alexe ajunge în CA la Lactis, e angajat la OCPI pe o funcţie şi într-un domeniu pentru care nu avea studii, era deja coordonator pe Moldova al unei firme de sondare a publicului.
Dar nu a fost destul: tot în 2007, Alexa îşi face debutul în antreprenoriat – şi înfiinţeazã douã firme: Moldavia Global SRL, şi Kosta Travel SRL. Amândouã firmele de apartament au fost dizolvate de tribunal în 2012.
În 2011, Alexe oferea prima dovadã publicã a talentelor pe care Fenechiu le preţuia: protecţia viperelor, printr-o asociaţie controlatã de familia Alexe, chestie sponsorizatã din fonduri europene, într-un program “Help Nature” – şi care a declanşat un scandal public pe care, acum, Alexe îl doreşte uitat. La care vom reveni ulterior; cert e cã TOATE costurile au fost umflate, şi toţi lingãii lui Fenechiu şi-au primit partea.
Acum, Alexe e ministrul mediului… dar despre aceasta vom scrie ceva mai jos.
Declaraţiile de avere şi interese – incomplete
Ce firme şi asociaţii lipsesc din declaraţia de avere a ministrului?
În afarã de Moldavia Global şi Kosta Travel, Alexe şi soţia sa – Raluca Alexe au tangenţã cu câteva firme care fie şi-au fãcut veacu în unul dintre apartamentele familiei, fie “conlocuiesc” sub acelaşi acoperiş.
Aşadar, avem: Eni One Construct SRL (acum, cu sediul prin satul Pietrãria), colegã de vilã cu Strumphy Family SRL, Corporex SRL, Garden Party SRL şi Anima Green SRL; Arca Broderie SRL, înfiinţatã anul acesta, nu e trecutã nicãieri.
La asociaţii, membrii familiei Alexe figureazã în Asociaţia Tinerilor Ieşeni (prin care s-au învârtit nişte fonduri UE), Asociaţia pentru Dezvoltare Europeanã şi Incluziune Socialã (ADEIS – netrecutã în nici o declaraţie) şi Invictus Bucureşti.
Un alt nume de firmã ce sare în ochi, din declaraţia de avere a deputatului, este Romactiv Business Consulting, firma la care soţia sa, Raluca Alexe, a “prestat” ca formator pentru 33.000 de lei; pe lângã suma uriaşã în raport cu muncã prestatã, e de notat faptul cã Romactiv se fãcea cunoscutã, acum câţiva ani, prin afacerile scandaloase cu fonduri UE, atrase pentru “studii de fezabilitate”, “consultanţã” sau “formare profesionalã”, via PDL şi Roberta Anastase. Ca parantezã, Romactiv e asociatã cu primãria din Ploieşti – oraşul-matcã a firmei Veolia…
Studii de doi lei
Dacã, în ce priveşte seriozitatea studiilor, Universitatea Al.I.Cuza este departe de orice semne de întrebare privind calitatea, nu acelaşi lucru se poate spune, de exemple, despre diplomele obţinute de la… Schultz Consulting – firmã prin care climatologul Costel a ajuns formator!
Ei bine, Schultz – firmã de consultanţã etc etc, e acum în faliment, dupã ce administratorii şi patronii s-au hotãrât sã dea o ţeapã de câteva zeci de mii de euro prin neplata chiriei. Firma aparţine unui membru al Comitetului executiv PNL sector VI Bucureşti, Marius Donţu – şi ca atare (pe lângã “prestaţia” penibilã a intrãrii în faliment, cu circul de rigoare – administrator de negãsit, inventar al averii imposibil de efectuat samd) acordarea unei diplome de “formator” cãtre un liberal ocrotit de marele Fene ridicã semne de întrebare. Cu atât mai mult cu cât şi Raluca Alexe este, de asemenea, “formator”.
O a doua diplomã – de “manager de proiect” – a fost, de asemenea, oferitã în 2009 de firma “Development Training Consulting” SRL Iaşi, ce aparţine unui coleg liberal – şi protejat, ca şi Alexe, de acelaşi Fenechiu; ca atare, credibilitatea este minimã.
Costel, de la mediu…
…a primit, în 2018, 1.300 de euro – sponsorizare pentru deplasãri externe, din partea Asociaţiei ROTA.
Luatã ca atare, informaţia e anodinã, iar curioşii pot cãuta asociaţia destul de mult, mai ales cã adresa indicatã în declaraţia de avere nu mai e valabilã; denumirea completã este “Asociaţia pentru promovarea schimburilor economice şiu culturale cu Taiwan – ROTA”, şi e condusã de milionarul Constantin Dimov.Pe unde s-a plimbat Alexe puţin importã; ceea ce conteazã e cã Dimov l-a sponsorizat de actualul ministru al mediului.
E important, pentru cã Dimov are, în România, un conglomerat de firme reunite sub umbrela “Green Group”: Greentech SA, Greenfiber International SA, Total Waste management SRL, GreenWee International SA, Greenlamp Recycle SA, Greenglass Recycling SA – toate fãcute (declara unui ziar de afaceri) cu investitori din Taiwan.
Pe scurt, afaceristul de ocupã cu managementul deşeurilor – capitol la care România stã prost – deci o legãturã cu ministrul de resort e de bun augur.
Problema e cã sunã deja a cumpãrare de favoruri… cu atât mai mult cu cât Dimov este partener de afaceri, de exemplu, cu Florin Suicescu – aflat în legãturi cu afacerile lui Cocoş-Udrea-NIRO, şi care fãcea legãturile cu Cotrocenii, implicat în scandalul apartamentelor din “Central Residential Park”. Scandal în care apare însuşi Victor Ponta.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Gama de furaje BIO de la Agroland – Hrana naturală pentru animale sănătoase

Published

on

Într-o lume în care consumatorii sunt tot mai atenți la calitatea alimentelor și la proveniența acestora, tot mai mulți fermieri aleg să crească animale în sistem ecologic. Hrănirea animalelor cu furaje BIO este o condiție esențială pentru obținerea unor produse de origine animală certificate ecologic. În acest context, Agroland vine în sprijinul fermierilor români cu o gamă completă de furaje BIO, special create pentru a susține o creștere sănătoasă, sustenabilă și în armonie cu natura.


De ce să alegi furajele BIO pentru animale?

Furajele BIO sunt produse exclusiv din ingrediente naturale, provenite din agricultură ecologică certificată. Acestea nu conțin organisme modificate genetic (OMG), pesticide sintetice, antibiotice de sinteză sau aditivi chimici. Astfel, contribuie la:

  • Menținerea sănătății animalelor, datorită unei alimentații curate și echilibrate
  • Reducerea rezistenței la antibiotice, prin excluderea substanțelor de sinteză
  • Protejarea solului și a biodiversității, prin susținerea agriculturii ecologice
  • Obținerea unor produse animale cu valoare adăugată (carne, ouă, lapte bio)

Agroland a dezvoltat o gamă diversificată de furaje BIO pentru cele mai importante specii din fermele românești, oferind un sprijin real pentru cei care vor să respecte standardele stricte ale agriculturii ecologice.


Gama de furaje BIO de la Agroland – Ce include?

Agroland oferă furaje certificate ecologic pentru păsări, porci, ruminante și iepuri. Produsele sunt disponibile în ambalaje de diferite dimensiuni, adaptate atât pentru gospodării familiale, cât și pentru ferme profesionale.

1. Furaje BIO pentru găini ouătoare

Special formulate pentru găini crescute în sistem ecologic, aceste furaje conțin:

  • Cereale integrale ecologice (porumb, grâu, orz)
  • Proteine vegetale ecologice (șrot de soia, mazăre, floarea-soarelui)
  • Complex de vitamine și minerale 100% naturale
  • Fără adaosuri sintetice, stimulatori de creștere sau pigmenți artificiali

Rezultatul? Ouă BIO cu coajă tare, gălbenuș intens colorat și un gust autentic.

2. Furaje BIO pentru pui de carne și pui de curte

Hrănirea puilor de carne în sistem ecologic presupune o atenție sporită în primele săptămâni de viață. Furajele BIO Agroland pentru pui:

  • Favorizează o creștere naturală și sănătoasă
  • Conțin energie suficientă pentru dezvoltarea musculaturii
  • Sunt bogate în fibre și nutrienți care susțin digestia

Puii crescuți cu furaje bio au o carne fragedă, curată, ideală pentru consumatorii exigenți.

3. Furaje BIO pentru porci

Agroland oferă furaje BIO pentru porci în mai multe formule – pentru purcei, pentru îngrășare și pentru scroafe. Acestea:

  • Conțin ingrediente de calitate superioară din agricultură ecologică
  • Sunt echilibrate în proteine, fibre și energie
  • Nu conțin antibiotice sau aditivi de sinteză

Carnea de porc obținută este apreciată pentru gustul autentic, textura fină și siguranța alimentară crescută.

4. Furaje BIO pentru iepuri

Iepurii au nevoie de o alimentație naturală și bogată în fibre. Furajele BIO Agroland:

  • Au la bază lucernă ecologică, cereale și leguminoase
  • Sunt bogate în fibre brute, esențiale pentru digestie
  • Nu conțin adaosuri periculoase sau conservanți

Se obțin astfel iepuri sănătoși, cu blană lucioasă și carne de calitate superioară.

5. Furaje BIO pentru ovine și caprine

Pentru fermele de oi și capre crescute în sistem ecologic, Agroland propune furaje BIO bogate în:

  • Proteine vegetale naturale
  • Minerale esențiale pentru lactație sau îngrășare
  • Fibră structurală pentru stimularea rumegării

Aceste furaje susțin producția de lapte și carne BIO, recunoscute pentru gustul fin și digestibilitatea ridicată.


Ce diferențiază furajele BIO Agroland?

Agroland lucrează doar cu producători certificați ecologic și cu laboratoare acreditate, ceea ce asigură un nivel înalt de calitate și trasabilitate pentru fiecare sac de furaj.

✔️ Certificare ecologică

Toate furajele din gamă sunt conforme cu legislația UE privind agricultura ecologică și poartă sigla „leaf logo” (frunza verde pe fundal de stele), semnul oficial al produselor BIO în Europa.

✔️ Fără compromisuri

Furajele sunt produse fără OMG, fără aditivi chimici, fără coloranți sau potențiatori de gust. Hrana este 100% naturală, sigură pentru animale și pentru consumatorii umani.

✔️ Disponibilitate și suport

Furajele BIO Agroland sunt disponibile în rețeaua de magazine fizice și online, cu livrare rapidă. În plus, fermierii beneficiază de consultanță gratuită în alegerea furajului potrivit.


Cui se adresează gama de furaje BIO Agroland?

  • Micilor producători din gospodării familiale care vor să crească animale sănătoase, fără substanțe chimice
  • Fermelor ecologice care dețin certificat BIO și vând produse sub această etichetă
  • Consumatorilor preocupați de sănătate, care doresc ouă, carne sau lapte BIO din propria gospodărie
  • Celor care urmăresc standarde înalte de bunăstare animală și vor o alternativă sustenabilă la agricultura convențională

Concluzie

Alegerea unor furaje ecologice este mai mult decât o decizie tehnică – este un angajament pentru sănătate, sustenabilitate și respect față de natură. Gama de furaje BIO de la Agroland este concepută pentru a răspunde cerințelor moderne ale fermierilor conștienți și ale consumatorilor exigenți.

Fie că ai o fermă ecologică certificată sau pur și simplu vrei să îți hrănești animalele mai curat, furajele BIO Agroland sunt alegerea ideală. Vizitează www.agroland.ro sau vino în cel mai apropiat magazin Agroland pentru a descoperi gama completă de furaje ecologice.

Hrănește natural. Crește sănătos. Alege Agroland BIO.

Continue Reading

Uncategorized

Ce este intuiția și puterea intuiției

Published

on

By

Ai avut vreodată un sentiment clar că trebuie să alegi un anumit drum, chiar dacă nu aveai toate datele la îndemână? Sau ți s-a întâmplat să „simți” că ceva nu e în regulă înainte să afli faptele? Asta este intuiția – acea voce interioară care pare să știe ce e potrivit pentru tine, chiar înainte ca mintea rațională să pună totul cap la cap. Intuiția nu este magie sau coincidență; este o formă de cunoaștere rapidă, care se bazează pe experiențe, observații subtile și procese inconștiente.

Într-o lume în care suntem încurajați să analizăm totul și să luăm decizii bazate doar pe logică, intuiția rămâne un instrument valoros, dar adesea trecut cu vederea. Ea funcționează ca un radar personal, oferindu-ne ghidaj chiar și în momentele în care nu avem toate informațiile. În realitate, puterea intuiției constă în capacitatea ei de a ne conecta cu o formă mai profundă de înțelepciune – una care îmbină trecutul, prezentul și experiențele subtile pe care mintea conștientă nu le poate accesa imediat.

Cum funcționează intuiția

Intuiția este adesea descrisă ca un proces cognitiv rapid, automat, care nu necesită raționamente logice detaliate. Practic, creierul nostru colectează permanent informații din mediul înconjurător, inclusiv detalii minore, gesturi, tonuri, tipare și microexpresii. Deși nu conștientizăm toate aceste observații, ele se depozitează în memorie și sunt folosite de subconștient pentru a trage concluzii rapide. Astfel, ceea ce simțim ca „o bănuială” sau „o presimțire” este de fapt rezultatul unei analize foarte rapide a acestor informații subtile.

Neurologii consideră că intuiția este strâns legată de experiență. Cu cât ai mai multă experiență într-un domeniu, cu atât intuiția ta în acel context devine mai precisă. De exemplu, un medic cu mulți ani de practică poate „simți” când ceva nu e în regulă cu un pacient, chiar dacă analizele par normale. Același lucru se aplică și în afaceri, relații sau decizii personale. Intuiția este, într-un fel, inteligența antrenată a subconștientului.

De ce merită să asculți intuiția

Deși nu înlocuiește gândirea logică, intuiția poate completa foarte bine procesul decizional, aflăm de pe trans-formare.ro . Ea oferă perspective rapide, în special în situații incerte sau presante, când nu avem timp să analizăm fiecare detaliu. Mai mult, intuiția este deseori legată de valorile noastre și de cine suntem cu adevărat, motiv pentru care deciziile intuitive tind să se simtă mai aliniate cu noi înșine.

În viața de zi cu zi, ascultarea intuiției poate însemna evitarea unor alegeri nepotrivite, descoperirea unor oportunități neprevăzute sau chiar protejarea de riscuri. De exemplu, dacă „simți” că o anumită colaborare nu este ceea ce pare, chiar dacă pe hârtie pare promițătoare, poate fi o idee bună să investighezi mai atent sau să ceri un timp de gândire.

Cum îți poți cultiva intuiția

Intuiția poate fi antrenată și cultivată, ca orice altă abilitate. Acordă-ți timp să te reconectezi cu tine – prin reflecție, jurnal personal, meditație sau pur și simplu momente de liniște în care îți asculți gândurile. Observă-ți reacțiile instinctive și încearcă să le înțelegi: ce le declanșează? cât de des se confirmă? De asemenea, ai încredere în acele momente de claritate care par să vină „din senin” – sunt de fapt rezultatul unei inteligențe interioare.

Ascultarea intuiției nu înseamnă să ignori faptele sau să acționezi impulsiv. Este mai degrabă un proces de echilibru: să știi când să faci un pas înapoi, să-ți asculți corpul și să ai încredere în ceea ce simți, fără să ignori complet logica. Puterea intuiției stă tocmai în această capacitate de a crea un pod între rațional și emoțional, între vizibil și subtil.

Sursă foto: https://pexels.com

Continue Reading

Uncategorized

Ce înseamnă clasa energetică la un boiler electric și de ce contează când alegi

Published

on

By

Atunci când cumperi un boiler electric, e ușor să te lași influențat doar de preț sau de volumul rezervorului. Totuși, una dintre cele mai importante informații de pe etichetă este clasa energetică. Aceasta reflectă eficiența cu care boilerul consumă energie pentru a încălzi apa, iar pe termen lung, poate face o diferență semnificativă în facturile lunare. În plus, un aparat mai eficient energetic este mai prietenos cu mediul și mai adaptat cerințelor actuale de economie și sustenabilitate.

Clasele energetice sunt exprimate prin litere, de la A+++ (cea mai eficientă) până la G (cea mai puțin eficientă). Cele mai multe boilere electrice clasice se încadrează în jurul clasei C sau D, ceea ce înseamnă un consum destul de mare raportat la energia transformată în apă caldă. Deși aceste modele sunt mai accesibile ca preț de achiziție, pot consuma mai mult curent electric, mai ales în familiile cu un consum zilnic ridicat.

Boilerul cu pompă de căldură – o opțiune eficientă, cu clasă A+

O alternativă modernă și mult mai eficientă este boilerul cu pompă de căldură, care se remarcă printr-o clasă energetică ridicată, adesea între A și A+. Acest model de boiler folosește aerul din jur (inclusiv aerul evacuat din casă) pentru a încălzi apa, cu un consum electric redus. Practic, o mare parte din energia necesară nu vine direct din curentul electric, ci este preluată din mediul înconjurător, ceea ce reduce semnificativ costurile lunare.

Deși prețul de achiziție este mai ridicat decât la un boiler clasic, economiile pe termen lung sunt notabile, mai ales dacă ai o familie mare sau consumi constant apă caldă. În plus, unele modele de boilere cu pompă de căldură pot fi conectate și la panouri fotovoltaice, pentru un plus de independență energetică.

Ce să urmărești când analizezi clasa energetică

Pe eticheta energetică vei vedea nu doar litera aferentă clasei, ci și alte informații utile: consumul anual estimat, nivelul de zgomot și capacitatea aparatului. Dacă ții cont și de acești factori, vei putea compara corect mai multe modele, nu doar după volum sau marcă.

În concluzie, clasa energetică nu este doar un detaliu tehnic pe etichetă, ci un indicator real al eficienței și al impactului asupra bugetului tău lunar. Dacă vrei să faci o alegere inspirată și pe termen lung, merită să investești într-un model mai eficient, fie că e un boiler electric clasic cu clasă mai bună sau un boiler cu pompă de căldură, din clasa A+. Diferența se va vedea în timp – atât în confort, cât și în economie.

Informatii si sursa foto: https://www.boilerelectric.ro/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2025 RĂSPÂNDACUL.ro