Fondatorul Daewoo Group, Kim Woo-choong, a murit, după ce a fost martor la trasformarea conglomeratului pe care l-a construit într-unul dintre cele mai mari eşecuri din cauza datoriilor, transmite Reuters.

Imaginea articolului Fondatorul Daewoo a murit la 83 de ani. A fost martorul ascensiunii şi decăderii emblematicei companii sud-coreene

Fondatorul companiei Daewoo a murit, la 83 de ani. Sursa: Hepta

Kim, care a decedat la 83 de ani după ce s-a confruntat cu o boală cronică, a condus ceea ce cândva a fost al doilea cel mai mare conglomerat al ţării, simbolizând ascensiunea meteorică a Coreei de Sud din cenuşa războiului din perioada 1950-1953.

„Nu vom uita niciodată viziunea sa, conform căreia, dacă vom depăşi acest mic teritoriu, există speranţe în lumea largă”, a spus Huh Chang-soo, preşedintele conglomeratului GS Group şi liderul Federaţiei Coreene a Industriilor.

Kim lasă în urmă o moştenire mixtă, care subliniază dominaţia pe care au avut-o asupra economiei activităţile conglomeratelor sau ale „chaebol-urilor”, a explicat Park Sang-in, specialist în guvernanţă corporativă la Universitatea Naţională din Seoul.

„Cel din urmă Kim reprezintă rezumatul părţilor bune şi rele ale «chaebol-urilor» sud-coreene”, a mai spus Park.

Conglomeratele ţării au avansat având relaţii apropiate cu guvernele autoritare, concentrate mai mult pe creştere decât pe profit, şi făcând investiţii excesive, care au avut ca rezultat marea criză financiară asiatică, a adăugat acesta.

Kim a început ca vânzător într-o fabrică, investind aproximativ 5.000 de dolari într-o firmă de textile, pentru a deschide Daewoo în 1967.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here