Connect with us

Uncategorized

Orban pune Securitatea de pază la Finanțe

Published

on

Nu e nimic nou sub soarele României. De când am început să percep ce se întâmplă în jurul meu (percepţie arbitrară, cu rezervele de rigoare) m-a izbit imoralitatea şi, în special, lenea, hoţia şi minciuna (nu neapărat în aceată ordine). Şi indiferent cât am fi de ipocriţi trebuie să recunoaştem că cele trei „calităţi” – imputate, ca şi „argument” al nediscriminării rasiale până şi în procesul „Memorandiştilor” -, au devenit un „brand” de ţară. Un „brand” ce ne situează nu numai la periferia Europei şi a lumii civilizate, ci şi la periferia existenţei ca naţiune, pentru că, presistând, ne fetişizăm, ne dezintegrăm moral şi, implicit, naţional.
Dacă până la Guvernul Năstase – care a instituţionalizat şi generalizat la scară naţională corupţia, generând mecanismul şi sistemul care funcţionează şi astăzi -, exista un oarecare relativ echilibru între moralitate şi imoralitate în politică (şi, în special, în administraţia generată de politică), în prezent „acest stil” a devenit universal şi s-a impus definitiv, fără a avea vreun contracandidat cotat cu vreo şansă în tentativa de a-l înlocui. Plecând de la principiul că „excepţiile întăresc regula” s-a ajuns până acolo încât tot ce generează politica (şi, din păcate, influenţează absolut tot ce funcţionează în România) este contaminat iremediabil. Practic, clasa politică românească a înfiinţat un stat ce funcţionează paralel cu cel teoretic, democratic şi legal, mecanismele oficiale de funcţionare a societăţii devenind pur formale.
Şpaga şi traficul de influenţă, la toate nivelele, sunt instrumentele exclusive ale funcţionarii societăţii şi „principiile” de baza, iar cine stăpâneşte cel mai bine aceste „principii”, are garantat „succesul” social, atât în administraţia publică cât şi în economia privată. Pentru politician, demnitar sau funcţionarul administrativ, minciuna şi hoţia sunt instrumente de baza ale „bagajului” profesional, lipsa acestora blocând orice ascensiune şi orice realizare în plan material. Iar când în spatele oricărui succes profesional se află astfel de calităţi (minciună şi hoţie) promovate şi întreţinute prin şpagă şi trafic de influenţă, să ne mai mirăm că acestea au generat transformări profunde, de fond, iremediabile şi asupra carectarului moral şi al conştiinţei întregii societăţi, chiar şi a celor din domeniul privat ? Metamorfozaţi de lene, hoţie şi minciună, se fac eforturi profunde pentru dedublarea presonajului creat de monstruozitatea trăsăturilor fundamentale imorale, exersându-se arta ipocriziei până la autoconfuzie. Creată, formată şi întreţinută de hoţie şi minciună, promovând şpaga şi traficul de influenţă până la perfecţiune, clasa politică, demnitarii şi administraţia publică mimează că luptă împotriva corupţiei (abuzul în serviciu contra şpagă şi a traficului de influenţă contra şpagă), pozând în „arhangheli” trimişi din afara sistemului să lupte cu sistemul. Or, când sistemul şpăgilor şi traficului de influenţă i-a creat, cine poate fi atât de naiv să creadă că politicianul sau demnitarul este dispus să se autoextermine ca produs al corupţiei ? E ca şi cum Dracul ar predica în biserica despre necesitatea întoarcerii la Dumnezeu şi la credinţa în bine!
Din nenorocire, nu Năstase, Mureşan, Remeş, Patriciu, Ioan Niculae, Copos, Sereş, Voiculescu, Fenechiu, Şova, Vâlcov, Udrea, Bâgiu, Duicu, Ponta, Vanghelie, Băsescu, Mazăre, Constantinescu, Oprişan, Gabriel Sandu, Ştefan, Blaga, Ruşanu, Chiţoiu, Dragnea, Bojin, Nagy, Pantiş, Mitrea, Dobriţoiu, Silaghi, Severin, Andronescu, Botiş, Căncescu, Mischie, Voicu, Chiuariu, Hrebenciuc, Conţac, Ţurcanu, Stavarache, Sechelariu, Apostu, Solomon, Ridzi, Fuia, David, Dragnea şi mulţi alţii (lista este atât de lungă că ar necesită câteva pagini) au inventat lenea, hoţia şi minciuna şi nici şpaga sau traficul de influenţă în România şi, din păcate, acestea nu dispar o dată cu eliminarea lor din politică. Sistemul bazat pe aceste „criterii” a existat dintotdeauna, ca alternativă la cel normal şi ţine de evoluţia societăţii şi a conştiinţei naţionale la un moment dat. Ei doar, profitând de degrigolada morală lăsată moştenire de comunişti şi de lipsa unei influenţe reale a lumii civilizate, l-au reactivat şi utilizat, perfecţionându-l şi aducându-l în starea de astăzi, adică general aplicabil în toate domeniile de activitate socială din România.
Chiar dacă pare o utopie, sistemul actual, având la bază lenea, hoţia, miciuna, şpaga şi traficul de influenţă, îşi are originea, contrar logicii, în Piaţa Universităţii. Palma dată atunci democraţiei şi speranţelor a fost certificatul de naştere al neo-ciocoismului românesc şi al resemnării celor care mai credeau în democraţie, iar resemnarea a fost speculată imediat de oportuniştii imorali care aşteptau momentul. În spatele minerilor au stat şi s-au strecurat impostorii care au acaparat puterea, au menţinut-o şi continuă s-o menţină şi cei care au creat sistemul bazat pe lene, hoţie şi minciună, şpagă şi trafic de influenţă. Acest sistem s-a dezvoltat doar într-un singur sens şi cu un singur scop: acapararea puterii şi sustragerea banului public şi averii publice. Nu există un alt scop, în rest fiind minciună.
Asistând la ce se petrece în prezent şi ţinând cont de conştiinţa morală socială, mi-e greu să cred că, brusc, SRI şi DNA s-au trezit din letargia ultimilor 29 de ani respectiv 16 ani, în care „vegetau” şi îşi propun să contreze sistemul existent, în totalitatea lui. N-are nici o logică, pentru că şi SRI şi DNA, chiar dacă pozează un alt profil decât cel real, cu mici excepţii, fac parte din masa generală a efectelor celor care au promovat sistemul şpăgilor şi traficului de influenţă ca şi criterii de baza ale ascensiunii profesionale şi materiale în societatea românească (fiecare demnitar, funcţionar public, procuror sau judecător, ce a ocupat sau ocupă o funcţie, direct sau indirect, a apelat la imoralitatea deciziei politice sau a unor grupuri de interese). Parafrazând faptul că „omul este făcut din carne şi oase”, în România, funcţionarul public, în general, direct sau indirect, este generat de şpagă şi trafic de influenţă. Or, pornind de la această „certitudine” (nu ipoteză), mi-e greu să cred că există mici „enclave” care au „deviat” de la regulă şi care s-au aotoepurat moral prin „botezul” autoconştientizării, fiind capabile de „independenţă” morală decizională.
Deşi, aparent infirmând regula, SRI şi DNA au „scăpat” în „ring” şi chipurile au impartir scatoalce la toţi adversarii, fără discriminare, mă tem că nu-i chiar aşa. Cum n-am auzit de „transferuri” de „nemţi” nici la SRI nici la DNA şi nici de selecţii perfecte, în care să primeze exclusiv criteriile profesionale şi morale, ci, mai degrabă, de „recrutări” pe principii „neaoşe” generate de moştenirea genetică şi de servilism necondiţionat faţă de „stăpânii” care decid ascensiunea profesională, selectivismul „săltării” hoţilor, pe criterii curat arbitrare (în care valoarea sumelor sustrase reprezintă o chestiune complementară) naşte o întrebare firească: Cine, de ce şi cui îi face „pârtie” în prezent ?
Când o „salţi” ca „gestionar de fapt” şi ocoleşti „gestionarii de drept”, tratându-i cu „mănuşi” deşi fără semnătura lor banii publici nu s-ar fi „evaporat”, e clar că s-a introdus în ecuaţie şi „subiectivismul” promovaţilor pe criterii „neaoşe” situaţi (fortuit sau benevol ?) într-o anume tabăra (chiar şi din punct de vedere moral, tot subiectivă).
Dincolo de exemple concrete, ce e clar şi incontestabil – mai ales după dezvăluirile, în cascadă, din ultima perioadă -, este că şpaga, traficul de influenţă şi frauda fiscală sunt atât de prezente în toate domeniile vieţii sociale în România, încât pot fi asemuite cu o tumoare uriaşă, ce a cuprins tot corpul. Şi, deşi aparent, Vanghelie, Voiculescu, Fenechiu, Şova, Vâlcov, Ruşanu, etc., etc., etc., par cazuri speciale ale corupţiei sistemului, în realitate ele nu sunt decât banale părţi dintr-o uriaşă caracatiţă, care-şi continuă hegemonia chiar dacă şi-a pierdut mici segmente din tentaculele cu care opera. Arestând, în acest ritm, chiar 10% din corupţii României (mai mult, în condiţiile actuale, este imposibil fizic, pentru că numărul corupţilor şi a celor care prăduie banul public este uriaş în comparaţie cu capacitatea de reacţie a SRI şi DNA), problema de fond a corupţiei va rămâne, în continuare, nerezolvată. Când paznicul averii publice este profund corupt şi când Parlamentul – cel care ar trebui să „securizeze perimetrul” să nu se poată fura -, se face că nu înţelege fenomenul şi cum funcţionează sistemul de „sifonare” a banilor publici, societatea românească nu va putea fi beneficiara unei transformări profunde ci va continuă să fie prizoniera sistemului imposturii, bazat pe lene, hoţie, minciună, şpagă şi trafic de influenţă, creat de Piaţa Universităţii şi toleranţă societăţii, în care hoţii nu sunt stârpiţi ci se schimbă.
În formula actuală de administrare a banului public, în care ordonatorul de credite nu are nici o răspundere cu privire la destinaţia sau eficienţa cheltuirii banului public, faptul că SRI şi DNA depistează 1-2% din cazurile în care funcţionează para-ndărătul şi din acestea recuperează, în medie, 10% din prejudiciu, nu e un motiv de mândrie ci de îngrijorare. Iar dacă în acelaşi procent (ba chiar mai mic) se recuperează de către ANAF şi fraudele fiscale (ce depăşesc 100 miliarde lei anual, despre care SRI si DNA nu se arată prea îngrijorate deşi reprezintă, cu adevarat, cea mai mare ameninţare la securitatea financiară a României) mi-e teamă că cea la ce asistăm seamănă mai degrabă a rafuială între găştile de crimă organizată, care vor să se elimine fizic, folosindu-se, fiecare – în funcţie de „investiţiile” făcute în numirile de funcţionari -, de instituţiile de forţă ale statului, fără a se urmări, în subsidiar şi schimbarea mecanismelor de fraudare a banului public. Oricât s-ar strădui SRI şi DNA, dacă Parlamentul nu va înţelege (şi nu înţelege, demonstrând asta prin respingerea iniţiativei înfiinţării comisiei parlamentare de anchetă privind utilizarea Fondului de rezervă al Guvernului în 2013 şi 2014) că legislaţia privind atribuirea şi utilizarea fondurilor publice trebuie adaptată cerinţelor actuale, iar activitatea ANAF să fie analizată în funcţie de procentul de recuperare al impozitelor şi taxelor sustrase, adaptând şi în acest sens legislaţia la condiţiile existente, impactul arestărilor de genul Vanghelie, Şova sau Vâlcov, asupra volumului fraudelor din bani publici sau taxelor şi impozitelor bugetare, vor fi nesemnificative şi nu vor contribui la reducerea furturilor din bani publici şi nici a fraudelor fiscale. Pentru că dacă nu se schimbă, prin lege, mecanismele de atribuire a fondurilor publice şi de colectare a taxelor şi impozitelor (în special a TVA), adică cauza care generează lenea, hoţia, minciuna, şpaga şi traficul de influenţă, oricât s-ar strădui SRI şi DNA, fenomenul nu va fi redus.
Pe de altă parte, lipsa de reacţie a SRI şi DNA, care, aşa cum se impune, nu reclamă favorizarea crimei organizate de către guverne sau Parlament prin menţinerea actualei legislaţii , naşte o altă întrebare pertinentă: Oare vor DNA şi SRI, cu adevărat, reducerea corupţiei şi fraudei fiscale (care întreţine şi generează corupţia) în România ? Nu cumva se complac, acceptând şi menţinând situaţia, pentru că „se mişcă precum peştele în apă”, fără concurenţă, într-un astfel de mediu în care „pescuiesc” oricând şi oricât, selectiv, în funcţie de „pofte” şi „dirijează” astfel politicul şi administrativul ? (Ec Adrian Radu).

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Gama de furaje BIO de la Agroland – Hrana naturală pentru animale sănătoase

Published

on

Într-o lume în care consumatorii sunt tot mai atenți la calitatea alimentelor și la proveniența acestora, tot mai mulți fermieri aleg să crească animale în sistem ecologic. Hrănirea animalelor cu furaje BIO este o condiție esențială pentru obținerea unor produse de origine animală certificate ecologic. În acest context, Agroland vine în sprijinul fermierilor români cu o gamă completă de furaje BIO, special create pentru a susține o creștere sănătoasă, sustenabilă și în armonie cu natura.


De ce să alegi furajele BIO pentru animale?

Furajele BIO sunt produse exclusiv din ingrediente naturale, provenite din agricultură ecologică certificată. Acestea nu conțin organisme modificate genetic (OMG), pesticide sintetice, antibiotice de sinteză sau aditivi chimici. Astfel, contribuie la:

  • Menținerea sănătății animalelor, datorită unei alimentații curate și echilibrate
  • Reducerea rezistenței la antibiotice, prin excluderea substanțelor de sinteză
  • Protejarea solului și a biodiversității, prin susținerea agriculturii ecologice
  • Obținerea unor produse animale cu valoare adăugată (carne, ouă, lapte bio)

Agroland a dezvoltat o gamă diversificată de furaje BIO pentru cele mai importante specii din fermele românești, oferind un sprijin real pentru cei care vor să respecte standardele stricte ale agriculturii ecologice.


Gama de furaje BIO de la Agroland – Ce include?

Agroland oferă furaje certificate ecologic pentru păsări, porci, ruminante și iepuri. Produsele sunt disponibile în ambalaje de diferite dimensiuni, adaptate atât pentru gospodării familiale, cât și pentru ferme profesionale.

1. Furaje BIO pentru găini ouătoare

Special formulate pentru găini crescute în sistem ecologic, aceste furaje conțin:

  • Cereale integrale ecologice (porumb, grâu, orz)
  • Proteine vegetale ecologice (șrot de soia, mazăre, floarea-soarelui)
  • Complex de vitamine și minerale 100% naturale
  • Fără adaosuri sintetice, stimulatori de creștere sau pigmenți artificiali

Rezultatul? Ouă BIO cu coajă tare, gălbenuș intens colorat și un gust autentic.

2. Furaje BIO pentru pui de carne și pui de curte

Hrănirea puilor de carne în sistem ecologic presupune o atenție sporită în primele săptămâni de viață. Furajele BIO Agroland pentru pui:

  • Favorizează o creștere naturală și sănătoasă
  • Conțin energie suficientă pentru dezvoltarea musculaturii
  • Sunt bogate în fibre și nutrienți care susțin digestia

Puii crescuți cu furaje bio au o carne fragedă, curată, ideală pentru consumatorii exigenți.

3. Furaje BIO pentru porci

Agroland oferă furaje BIO pentru porci în mai multe formule – pentru purcei, pentru îngrășare și pentru scroafe. Acestea:

  • Conțin ingrediente de calitate superioară din agricultură ecologică
  • Sunt echilibrate în proteine, fibre și energie
  • Nu conțin antibiotice sau aditivi de sinteză

Carnea de porc obținută este apreciată pentru gustul autentic, textura fină și siguranța alimentară crescută.

4. Furaje BIO pentru iepuri

Iepurii au nevoie de o alimentație naturală și bogată în fibre. Furajele BIO Agroland:

  • Au la bază lucernă ecologică, cereale și leguminoase
  • Sunt bogate în fibre brute, esențiale pentru digestie
  • Nu conțin adaosuri periculoase sau conservanți

Se obțin astfel iepuri sănătoși, cu blană lucioasă și carne de calitate superioară.

5. Furaje BIO pentru ovine și caprine

Pentru fermele de oi și capre crescute în sistem ecologic, Agroland propune furaje BIO bogate în:

  • Proteine vegetale naturale
  • Minerale esențiale pentru lactație sau îngrășare
  • Fibră structurală pentru stimularea rumegării

Aceste furaje susțin producția de lapte și carne BIO, recunoscute pentru gustul fin și digestibilitatea ridicată.


Ce diferențiază furajele BIO Agroland?

Agroland lucrează doar cu producători certificați ecologic și cu laboratoare acreditate, ceea ce asigură un nivel înalt de calitate și trasabilitate pentru fiecare sac de furaj.

✔️ Certificare ecologică

Toate furajele din gamă sunt conforme cu legislația UE privind agricultura ecologică și poartă sigla „leaf logo” (frunza verde pe fundal de stele), semnul oficial al produselor BIO în Europa.

✔️ Fără compromisuri

Furajele sunt produse fără OMG, fără aditivi chimici, fără coloranți sau potențiatori de gust. Hrana este 100% naturală, sigură pentru animale și pentru consumatorii umani.

✔️ Disponibilitate și suport

Furajele BIO Agroland sunt disponibile în rețeaua de magazine fizice și online, cu livrare rapidă. În plus, fermierii beneficiază de consultanță gratuită în alegerea furajului potrivit.


Cui se adresează gama de furaje BIO Agroland?

  • Micilor producători din gospodării familiale care vor să crească animale sănătoase, fără substanțe chimice
  • Fermelor ecologice care dețin certificat BIO și vând produse sub această etichetă
  • Consumatorilor preocupați de sănătate, care doresc ouă, carne sau lapte BIO din propria gospodărie
  • Celor care urmăresc standarde înalte de bunăstare animală și vor o alternativă sustenabilă la agricultura convențională

Concluzie

Alegerea unor furaje ecologice este mai mult decât o decizie tehnică – este un angajament pentru sănătate, sustenabilitate și respect față de natură. Gama de furaje BIO de la Agroland este concepută pentru a răspunde cerințelor moderne ale fermierilor conștienți și ale consumatorilor exigenți.

Fie că ai o fermă ecologică certificată sau pur și simplu vrei să îți hrănești animalele mai curat, furajele BIO Agroland sunt alegerea ideală. Vizitează www.agroland.ro sau vino în cel mai apropiat magazin Agroland pentru a descoperi gama completă de furaje ecologice.

Hrănește natural. Crește sănătos. Alege Agroland BIO.

Continue Reading

Uncategorized

Ce este intuiția și puterea intuiției

Published

on

By

Ai avut vreodată un sentiment clar că trebuie să alegi un anumit drum, chiar dacă nu aveai toate datele la îndemână? Sau ți s-a întâmplat să „simți” că ceva nu e în regulă înainte să afli faptele? Asta este intuiția – acea voce interioară care pare să știe ce e potrivit pentru tine, chiar înainte ca mintea rațională să pună totul cap la cap. Intuiția nu este magie sau coincidență; este o formă de cunoaștere rapidă, care se bazează pe experiențe, observații subtile și procese inconștiente.

Într-o lume în care suntem încurajați să analizăm totul și să luăm decizii bazate doar pe logică, intuiția rămâne un instrument valoros, dar adesea trecut cu vederea. Ea funcționează ca un radar personal, oferindu-ne ghidaj chiar și în momentele în care nu avem toate informațiile. În realitate, puterea intuiției constă în capacitatea ei de a ne conecta cu o formă mai profundă de înțelepciune – una care îmbină trecutul, prezentul și experiențele subtile pe care mintea conștientă nu le poate accesa imediat.

Cum funcționează intuiția

Intuiția este adesea descrisă ca un proces cognitiv rapid, automat, care nu necesită raționamente logice detaliate. Practic, creierul nostru colectează permanent informații din mediul înconjurător, inclusiv detalii minore, gesturi, tonuri, tipare și microexpresii. Deși nu conștientizăm toate aceste observații, ele se depozitează în memorie și sunt folosite de subconștient pentru a trage concluzii rapide. Astfel, ceea ce simțim ca „o bănuială” sau „o presimțire” este de fapt rezultatul unei analize foarte rapide a acestor informații subtile.

Neurologii consideră că intuiția este strâns legată de experiență. Cu cât ai mai multă experiență într-un domeniu, cu atât intuiția ta în acel context devine mai precisă. De exemplu, un medic cu mulți ani de practică poate „simți” când ceva nu e în regulă cu un pacient, chiar dacă analizele par normale. Același lucru se aplică și în afaceri, relații sau decizii personale. Intuiția este, într-un fel, inteligența antrenată a subconștientului.

De ce merită să asculți intuiția

Deși nu înlocuiește gândirea logică, intuiția poate completa foarte bine procesul decizional, aflăm de pe trans-formare.ro . Ea oferă perspective rapide, în special în situații incerte sau presante, când nu avem timp să analizăm fiecare detaliu. Mai mult, intuiția este deseori legată de valorile noastre și de cine suntem cu adevărat, motiv pentru care deciziile intuitive tind să se simtă mai aliniate cu noi înșine.

În viața de zi cu zi, ascultarea intuiției poate însemna evitarea unor alegeri nepotrivite, descoperirea unor oportunități neprevăzute sau chiar protejarea de riscuri. De exemplu, dacă „simți” că o anumită colaborare nu este ceea ce pare, chiar dacă pe hârtie pare promițătoare, poate fi o idee bună să investighezi mai atent sau să ceri un timp de gândire.

Cum îți poți cultiva intuiția

Intuiția poate fi antrenată și cultivată, ca orice altă abilitate. Acordă-ți timp să te reconectezi cu tine – prin reflecție, jurnal personal, meditație sau pur și simplu momente de liniște în care îți asculți gândurile. Observă-ți reacțiile instinctive și încearcă să le înțelegi: ce le declanșează? cât de des se confirmă? De asemenea, ai încredere în acele momente de claritate care par să vină „din senin” – sunt de fapt rezultatul unei inteligențe interioare.

Ascultarea intuiției nu înseamnă să ignori faptele sau să acționezi impulsiv. Este mai degrabă un proces de echilibru: să știi când să faci un pas înapoi, să-ți asculți corpul și să ai încredere în ceea ce simți, fără să ignori complet logica. Puterea intuiției stă tocmai în această capacitate de a crea un pod între rațional și emoțional, între vizibil și subtil.

Sursă foto: https://pexels.com

Continue Reading

Uncategorized

Ce înseamnă clasa energetică la un boiler electric și de ce contează când alegi

Published

on

By

Atunci când cumperi un boiler electric, e ușor să te lași influențat doar de preț sau de volumul rezervorului. Totuși, una dintre cele mai importante informații de pe etichetă este clasa energetică. Aceasta reflectă eficiența cu care boilerul consumă energie pentru a încălzi apa, iar pe termen lung, poate face o diferență semnificativă în facturile lunare. În plus, un aparat mai eficient energetic este mai prietenos cu mediul și mai adaptat cerințelor actuale de economie și sustenabilitate.

Clasele energetice sunt exprimate prin litere, de la A+++ (cea mai eficientă) până la G (cea mai puțin eficientă). Cele mai multe boilere electrice clasice se încadrează în jurul clasei C sau D, ceea ce înseamnă un consum destul de mare raportat la energia transformată în apă caldă. Deși aceste modele sunt mai accesibile ca preț de achiziție, pot consuma mai mult curent electric, mai ales în familiile cu un consum zilnic ridicat.

Boilerul cu pompă de căldură – o opțiune eficientă, cu clasă A+

O alternativă modernă și mult mai eficientă este boilerul cu pompă de căldură, care se remarcă printr-o clasă energetică ridicată, adesea între A și A+. Acest model de boiler folosește aerul din jur (inclusiv aerul evacuat din casă) pentru a încălzi apa, cu un consum electric redus. Practic, o mare parte din energia necesară nu vine direct din curentul electric, ci este preluată din mediul înconjurător, ceea ce reduce semnificativ costurile lunare.

Deși prețul de achiziție este mai ridicat decât la un boiler clasic, economiile pe termen lung sunt notabile, mai ales dacă ai o familie mare sau consumi constant apă caldă. În plus, unele modele de boilere cu pompă de căldură pot fi conectate și la panouri fotovoltaice, pentru un plus de independență energetică.

Ce să urmărești când analizezi clasa energetică

Pe eticheta energetică vei vedea nu doar litera aferentă clasei, ci și alte informații utile: consumul anual estimat, nivelul de zgomot și capacitatea aparatului. Dacă ții cont și de acești factori, vei putea compara corect mai multe modele, nu doar după volum sau marcă.

În concluzie, clasa energetică nu este doar un detaliu tehnic pe etichetă, ci un indicator real al eficienței și al impactului asupra bugetului tău lunar. Dacă vrei să faci o alegere inspirată și pe termen lung, merită să investești într-un model mai eficient, fie că e un boiler electric clasic cu clasă mai bună sau un boiler cu pompă de căldură, din clasa A+. Diferența se va vedea în timp – atât în confort, cât și în economie.

Informatii si sursa foto: https://www.boilerelectric.ro/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2025 RĂSPÂNDACUL.ro