Liderul USR Dan Barna le răspunde contestatarilor săi din partid, într-un interviu la Digi 24, afirmând că nu mai poate fi folosit scandalul ca formulă de şantaj în partid, pentru că USR va intra într-o coaliţie de guvernare şi trebuie să fie un partener credibil. El este acuzat de mai mulţi colegi, printre care senatorul Mihai Goţiu, de „execuţii şi epurări”. Scandalul a pornit după ce vicepreşedinta organizaţiei Ilfov, Olimpia Ardelean, a fost exclusă din partid. Ulterior, peste 500 de membri ai partidului au semnat un apel prin care solicită revenirea asupra acestei decizii, conform News.ro.

Citește și: PLANUL PNL, direct în Parlament: cum vrea Guvernul Orban să DECAPITEZE conducerea ASF

„Există o cale de atac pe care fosta noastră colegă, dacă consideră necesar, poate să o folosească. Dincolo de asta, partidul trebuie să îşi respecte deciziile organelor de conducere”, a spus Dan Barna, când a fost întrebat dacă ar fi posibilă revenirea asupra deciziei excluderii Olimpiei Ardelean din USR.

El a explicat că discuţia de fond este despre capacitatea USR de a se pregăti pentru guvernare şi de a intra în logica unui partid care şi-a asumat nişte obiective politice.

„Ideea că scandalul este un instrument de şantaj intern pentru stabilitatea partidului nu mai poate să continue, pentru că noi vom ajunge să guvernăm şi fiind într-o coaliţie de guvernare, perspectiva aceasta în care diverşi membri consideră regulile ca elemente opţionale ne pune într-o situaţie în care nu vom fi credibili”, a subliniat liderul USR. Nu putem avea „această abordare schizoidă”, inclusiv din perspectiva alegerilor locale, a arătat Dan Barna la Digi 24.

Senatorul USR Mihai GoÅ£iu a afirmat, la RFI, că aproape 500 de membri ai formaÅ£iunii cer conducerii să revină asupra deciziei de excludere a Olimpiei Ardelean. „Sunt convins că şi colegii din BN (…) se vor mai gândi şi vor ajunge la soluÅ£ia corectă, să înceteze acest tip de execuÅ£ii”, a spus el.

Joi dimineaţă Olimpia Ardelan, a scris pe Facebok despre excluderea sa, prezentând şi postarea sa din 8 noiembrie în care semnala nereguli în USR Ilfov, amintind şi de semnăturile false din campania ”Fără penali” şi în urma căreia a fost luată această decizie.

ReprezentanÅ£ii USR au precizat că Olimpia Ardelean a fost exclusă din partid din cauză că a fost reclamată de 15 colegi pentru jigniri şi pentru o poziÅ£ie publică ce a afectat imaginea USR în campanie. „Olimpia Ardelean nu a fost exclusă pentru că a semnalat probleme cu semnăturile la iniÅ£iativa Fără Penali”, spun aceştia.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here