Securiști, foști activiști comuniști, politicieni, infractori condamnați și multe afaceri. Așa arată tabloul intereselor de tot felul care gravitează în jurul noilor șefi ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), preciza cei de la Rise Project confirmand in totalitate dezvaluirile noastre pe aceasta tema de la data respectiva.

Fostul vicepreședinte CSM, Gheorghe Muscalu, a petrecut la nunta fiicei lui Liviu Luca cu fiul col(r) SRI Dumitrache

FOTO: Codrin Prisecaru/evz.ro
CE SE ȘTIE Judecătorul Adrian Bordea, fostul președinte CSM, este fiul generalului (r) de Securitate, Aron Bordea. Și procurorul Gheorghe Muscalu, vicepreședintele CSM, este finul de cununie și botez al colonelului (r) SRI, Gheorghe Dumitrache. La rândul lor, cei doi ofițeri de informații s-au cunoscut demult, fiind colegi în aparatul represiv al lui Ceaușescu. Ambii sunt născuți în Târgoviște și au debutat ca securiști în Dâmbovița. Primul a fost Aron Bordea. Acesta a condus unitatea județeană de Securitate în timp ce Gheorghe Dumitrache, mai tânăr, i-a fost subaltern. Între timp, Bordea a fost avansat și trimis la București, unde a ajuns să conducă Direcția I a Securității Statului – cea mai prolifică în materie de poliție politică. Dumitrache însă a fost detașat la unitatea din Ploiești, acolo unde a și rămas, inclusiv după Revoluție, când a devenit numărul 2 al SRI Prahova, în anii ’90. În acea perioadă, bătrânul Bordea trecuse deja în rezervă.
Astfel se explică prezența procurorului Gheorghe Muscalu, ani mai târziu, în iunie 2006, la nunta de fițe a fiului lui Gheorghe Dumitrache cu fiica lui Liviu Luca – șeful sindicaliștilor din Petrom. Evenimentul monden a avut loc la cazinoul din Sinaia, iar invitația a fost onorată de magnați din Top 300, intermediari de carburanți, șefi de atunci din Realitatea TV și Petromservice-fostă firmă a sindicaliștilor din Petrom.
În acel moment festiv, Gheorghe Dumitrache avea deja probleme cu legea. El era cercetat de DNA (secția militară) împreună cu generalul (r) Ovidiu Soare – şef al Inspectoratului pentru Apărarea Constituţiei şi Securitate Economică din SRI, colonelul (r) Corneliu Păltânea – șef SRI Prahova și colonelul Daniel Bucur – comandant adjunct SRI Prahova. Cei patru înalți ofițeri au fost acuzați de corupție: începând din 1993, ei au protejat traficul de carburanți de la rafinăriile prahovene de stat în beneficiul unor interese private, folosind logistica SRI și influența propriilor funcții.
Curtea Supremă l-a condamnat definitiv pe Gheorghe Dumitrache, pe 4 februarie 2013, la 3 ani de închisoare cu suspendare. Cuscrul său, Liviu Luca, a fost trimis în judecată în alte două dosare penale, fiind acuzat de corupție și fraude financiare, și cercetat de către DNA într-un al treilea. În toate aceste spețe legate de Luca, procurorii investigheau și afacerile lui Sorin Ovidiu Vîntu, fostul consilier financiar al baronului sindical.
De notorietate este și faptul că atât judecătorul Adrian Bordea, cât și procurorul Gheorghe Muscalu au fost investigați în dosarul foștilor ofițeri SRI. Bordea a facut parte din completul de judecată care i-a eliberat pe aceștia din arest preventiv, iar numele lui Muscalu a fost invocat de nenumărate ori în discuțiile în care Dumitrache se lăuda că oferă protecție juridică traficanților de carburanți.
CE NU SE ȘTIE După Revoluție, generalul (r) Aron Bordea s-a adaptat imediat la capitalism, intrând în afaceri, chiar dacă, anterior, a apărat contra-informativ sistemul comunist, timp de zeci de ani. Analizând firmele familiei Bordea, RISE Project a identificat două SRL-uri care radiografiază parțial anturajul financiar al bătrânului securist.
Axată pe comerț cu produse agricole, Nou Agra SRL a fost una dintre acestea. Aron Bordea a fost administratorul firmei în perioada 1994-1997, în timp patron era Octavian Mitu. Acesta din urmă a fost ales deputat în Parlamentul României din partea PSD, la alegerile din 2000. Pe parcursul mandatului, Octavian Mitu a fost membru în Comisia de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională și în Comisia Specială de Tehnologia Informației. Ulterior, Mitu a fost consilier diplomatic la ambasada României din Statele Unite, apoi membru PNL. Mitu s-a dedicat complet afacerilor, fiind managerul filialei românești a Strategic Communication Laboratories Limited – o corporație multinațională specializată în PR politic și strategii electorale care, printre altele, se autodefinește pe propriul site ca fiind “o agentie de cercetare comportamentală, expertă în influențare și persuasiune”.
O altă firmă în care generalul (r) Aron Bordea s-a asociat cu nume influente este Europroject Consulting & Engineering SA, profilată pe consultanță. Aici, Aron Bordea l-a avut asociat pe Eugen Pleșca, fostul primar PSD al sectorului 3 în timpul guvernării Năstase. Pe vremea lui Ceaușescu, în intervalul 1972-1981, Eugen Pleșca a fost ofițer al Ministerului de Interne – instituție care a comasat atât Departamentul Securității Statului, cât și Miliția.
În aceeași firmă, Europroject Consulting & Engineering SA, Aron Bordea și Eugen Pleșca au fost parteneri cu Gabriel Marin Ștefănescu – fost director al Corpului de Control din cadrul Ministerul Transporturilor până în 1996, când a fost demis de ministrul de atunci, Traian Băsescu. Ștefănescu a atacat în instanță decizia lui Băsescu și după un lung șir de procese și-a recâștigat funcția la CEDO, în 2007. Cât timp s-a judecat cu Băsescu, Ștefănescu a condus Departamentul de Audit din Ministerul Educației și a fost consilier superior la Direcția Generală de Control Financiar a ANAF.
Un alt acționar din Europroject Consulting & Engineering SA, asociat cu cei trei menționați anterior, a fost Aurel Cristian Rădan. Revoluția l-a prins pe Rădan în calitate de înalt funcționar în ministerul ceaușist al Comerțului Exterior. În CV-ul personal, Rădan susține că “a urmărit penetrarea și dezvoltarea exportului românesc de echipamente și produse industriale, plus colaborări internaționale”, călătorind mult în străinătate în acea perioadă. Din 1990 până în 1995, Rădan a gestionat licitațiile organizate de Romtelecom, Centrala Nucleară de la Cernavodă și departamentele pentru înzestrarea armatei cu echipamente de telecomunicații NATO. Aurel Cristian Rădan a fost politician, ocupând o funcție de conducere în partidul Forța Civică condus de Mihai Răzvan Ungureanu, fost director SIE. Aurel Cristian Rădan era și membru al Comisiei de Disciplină nr.7 din cadrul Forței Civice, împreună cu expertul în securitate și informații clasificate, Marius Crâcea – fost publicist al revistei SRI, “Intelligence”.

Cum este posibil ca SILVIU DUMITRACHE , adjunctul și șeful protecției interne din DGIPI , ginerele unuia din exponenții falangei ruse in România, asociat al lui Sorin-ovidiu Vantu, cunoscutul lider Sindical Liviu Luca, mare evazionist și combinator , actualmente pușcăriaș, sa rămână in continuare la comanda DGIPI? îl recomanda oare faptul ca a fost dat afara de la ANI (când încerca sa între in SRI) din cauza de consum de substanțe “halucinogene” (chiar așteptam un punct de vedere al SRI pe acest caz) ? Sau faptul ca a fost anchetat și trimis in judecată de DNA pentru “probleme” la fondurile operative, împreuna cu toată conducerea de atunci a DGIPI ? Sau faptul ca a fost adus și promovat in DGIPI cât alții in 10 ani de cunoscutul MARCEL SANPETRU (condamnat la rându-i ptr diverse “giumbușlucuri “) prieten bun cu Gheorghe Dumitrache și finul acestuia Gheorghe Muscalu, chiar dacă fusese dat afara din Academia SRI ???  Cum este posibil: deci SRI te da afara pentru ca îți plac unele substanțe “halucinogene” însă DGIPI te ia de bun și te promovează ca pe Greuceanu in câțiva ani și te pune șef la Protecție Interna ???? Lupul paznic la oi ! Ministrul Fifor și alți factori de conducere din MAI știu asta sau se fac ca ploua, mai aveți nevoie cumva de serviciile lui Liviu Luca și filiera rusească ? Poate e timpul sa se facă in sfârșit curățenie !!! Ce a făcut protecția interna coordonata de acest personaj in cazul Caracal ??? Nu ar trebui sa răspundă și el ???

„Gheorghe Dumitrache era cel mai rau bataus al Securitatii” dezvaluia si colegii de la HotNews in 20 octombrie 2006
Serban ne-a cautat saptamana trecuta, fiind in vizita in tara, pentru a ne povesti indignat cine e Dumitrache, cum a ajuns securist, ce legatura este intre el si judecatorul Adrian Bordea si cum a trecut securistul de cateva ori pe langa bataie, dupa Revolutie.
Claudiu Serban s-a stabilit in Italia, dar, inainte de ’89, a dobandit cetatenia belgiana. Pana sa paraseasca tara insa, a fost tinta Securitatii, care nu a reusit sa-l convinga sa ramana.
„Era prin 1981. Vroiam sa plec din tara cat mai repede si asta m-a transformat intr-o tinta. Am avut onoarea de a fi caftit de mai multe ori de un comando format din Gheorghe Dumitrache, Marian Urtila, Nicolae Marinescu (care dupa ’90 a ajuns la Garda Financiara, unde vrea sa se reangajeze acum, vom reveni asupra subiectului, n.a.), si unul Dumitrascu. Niste nenorociti.
De-aia, cand am auzit ca Dumitrache a fost arestat, m-am bucurat sincer. Mi-a trecut repede cand am vazut ca a fost eliberat si m-am suparat de-a dreptul cand am vazut cine l-a pus in libertate pe securistul Dumitrache.
„Taica-su a dat oi multe, ca sa-l bage la scoala!”
Dupa cum stiti deja, Gheorghe Dumitrache si Ovidiu Soare si-au incheiat concediul de patru zile la mititica prin votul dat de un complet al Curtii Supreme de Justitie, format complet aiurea, din noua judecatori, dintre care sapte civilisti.
Mai mult, unul dintre cei noua a fost celebrul, de acum, Adrian Bordea, despre care ati aflat din presa ca ar fi fost anchetat in acelasi dosar, in calitate de faptuitor. Bref, omul a fost suspectat ca, pe vremea cand era presedintele Tribunalului Dambovita, la solicitarea ofiterilor SRI, a facut un pui de trafic de influenta, nu foarte mare, intr-un dosar, in favoarea unor cetateni italieni.
Capisci? Chestiunea asta il facea pe Bordea un pic incompatibil, iar omul nu avea ce sa caute in sala de judecata. Ba trebuia sa-si anunte si superiorii. Desigur, Bordea se crede martor, nu parte in dosar.
Si, ca sa va lamurim pana la capat, mai precizam ca Bordea asta a fost luat la intrebari de procurorul Doana, in urma celebrului caz „Blindo Romano”, unde a avut de dat cateva raspunsuri si fostul bos al SRI, Virgil Magureanu.
E vorba de povestea aceea veche si frumoasa despre masinile aduse de Paltanea in curtea SRI: doua Alfa Romeo, doua BMW, o rulota Fiat Ducato, un jeep Mitsubishi Pajero, un jeep Toyota Land Cruiser, un jeep Mitsubishi Sport, doua autoturisme Mercedes, un jeep Toyota alb, o Toyota Corola, o Toyota Carina si, cu voia dumneavoastra, un Mitsubishi Eclipse, asa cum negru pe alb scrie in rechizitoriul de trimitere in judecata.
Ceea ce nu s-a scris in presa si probabil nu se va scrie niciodata in publicatiile centrale controlate de cuplul Vantu – Luca este legatura dintre judecatorul Bordea si Gheorghe Dumitrache. In timp ce Claudiu Serban povesteste, va puteti face bagajele pentru emigrarea in Congo:
„Aron Bordea, tatal judecatorului care l-a eliberat pe Dumitrache, lucra, in 1981, la Directia I a Securitatii, in Bucuresti. Se cunostea bine cu tatal lui Dumitrache, care avea multe oi si cotiza puternic la Bordea.
Vecini in localitatea Cornesti, cei doi au cazut pana la urma la pace, juniorul Dumitrache fiind trimis la scoala de Bordea senior, care a fost rasplatit cum se cuvine pentru fapta sa. Astfel, Gheorghe Dumitrache ii datoreaza cariera tatalui lui Bordea.
„Cu cine asculti, ma, Europa Libera?”
Dumitrache si-a obtinut apoi gradele cu bata. La inceputul anilor ’80, venea si ma lua de acasa cu masina pe la zece dimineata si ma aducea inapoi dupa sapte seara. Toata ziua eram interogat de securisti. Dumitrache era cel mai agresiv dintre ei si dadea cel mai tare. Ma intreba mereu: „Cu cine asculti, ma, Europa Libera?”, iar eu raspundeam de fiecare data: „Cu mama si cu tata!”.
Fierbea ca nu putea sa ma prinda. Apoi imi spunea ca are el fotografii cu mine in diferite locuri si ipostaze. Stiam ca nu are nimic si eram linistit. Iesea, dupa care revenea: „Cu cine vrei, ma, sa fugi din tara?”, iar eu raspuneam din nou: „Cu mama si cu tata!”.

O piedica in calea uitarii:

28 mai 1979, pădurea Păulești (de lângă Ploiești). Când securiștii l-au răpit și l-au torturat cu bestialitate pe Vasile Paraschiv: ”M-au lovit cu pumnii și picioarele până când m-au zdrobit. Am avut senzația că toate organele interne se desprind din mine…”
În mai 1979, secretarul de partid, maistrul Iosif Dumitru – poreclit ”Iosif Vissarionovici Dumitru” – îi interzice lui Vasile Paraschiv să mai discute chestiuni sindicale cu muncitorii. Acesta îi răspunde că nefiind membru de partid, nu primește ordine de la el. Urmările nu vor întârzia să apară:
”La 28 mai, după ce am ieșit pe poarta fabricii la ora 15.00, m-a atacat un grup terorist de comando. Patru ofițeri tineri de Securitate îmbrăcați în civil m-au răpit din mijlocul colegilor, m-au băgat cu forța într-o mașină și m-au dus în pădurea Păulești, de lângă Ploiești, unde m-au torturat în mod bestial, lovindu-mă cu pumnii și picioarele până ce m-au zdrobit, apoi fugind și abandonându-mă în stare de inconștiență în mijlocul pădurii”.
După ce zace inconștient timp de câteva ore, Vasile Paraschiv se târăște spre Ploiești, pradă unor dureri de nedescris:
”Am avut senzația că toate organele interne se desprind din mine, a trebuit să-mi țin abdomenul cu mâinile și am plecat, într-o poziție de 45 de grade în față, într-o direcție pe care numai bunul Dumnezeu mi-a arătat-o”.
(Mărturiile de mai sus ale lui Vasile Paraschiv sunt preluate din Iulius Filip, ”Renaștere împlinită”, dar dramatica împrejurare este descrisă și în memoriile publicate de regretatul Paraschiv, „Așa nu se mai poate, tovarășe Nicolae Ceaușescu! Memorii după 20 de ani”). (Paul D.).


Sursă foto: historia.ro

Mafia italiana, DGIPI si fetitele duse la produs de catre sefi SRI – printre care si cumnata procuroarei de la unitatea de elita a DNA ST Ploiesti, Deaconu Giluela

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here