Premierul Ludovic Orba a declarat luni la Formul Capitalului Românesc că gropile de gunoi nu vor mai face faţă deşeurilor colectat din capitală, acest lucru fiind valabil şi pentru alte localităţi. Costurile unei platforme va depăşi costul transportului deşeurilor, a mai spus acesta.

“Dacă tu ai pasat unităților administrativ-teritoriale (UAT) obligația de a face colectare selectivă, trebuie să și stabilești ce se întâmplă dacă nu se face colectare selectivă. Multe UAT-uri iau decizia de a face colectare selectivă, impun amenzi pentru cetățenii care nu participă la colectare selectivă, iar alte autorități nu. Din punct de vedere al reglementării, Nu există niște penalități pe deoparte pentru autorități locale și pentru cetățenii care nu participă la colectare selectivă sau stimulente care să-i determine să realizeze procesul de colectare”, a afirmat Orban, conform Mediafax.

Alexandru Cumpănașu îi îndeamnă pe susținători la calm: ‘Dragi cumpănași, deocamdată nu am ce să reproșez DNA’

Premierul a spus că deşeurile colectate depăşesc capacitatea platformelor iar investiţia într-o platforma va depăşi chelutilele de management al gunoiului.

„La cantitatea de gunoi care se ridică din București, în curând nu o să mai existe gropi de gunoi, nici platforme unde să poată să fie depozitat gunoiul ăsta. Lucrul ăsta e valabil în multe localități. Se ajunge în niște situații în care costul transportului gunoiului scos din orașe este mai mare cumulat decât costul necesar ca să faci investiția într-o platformă care să îndeplinească condițiile legale”, a declarat Orban.

Ludovic Orban a adăugat că accesul la gropile de gunoi este „dificil”.

“Aici în București e interesant ce s-a întâmplat. Unii ridică gunoiul, îl duc la o groapă de gunoi, și accesul la groapa de gunoi a cuiva care vrea să proceseze este relativ dificil. Mare parte și din cauza modului în care se colectează”, a subliniat Orban.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here