Un reverend de la o biserică catolică din sud-vestul statului american Louisiana a venit cu o idee inedită şi anume ca peste 400 de litri de apă sfinţită să fie disperaţi dintr-un avion peste un întreg orăşel, informează BBC.

Imaginea articolului Motivul pentru care un avion a dispersat peste 400 de litri de apă sfinţită peste un orăşel din SUA. FOTO

Sursa FOTO: Facebook Diocese of Lafayette

Reverendul Matthew Barzare de la biserica Sfânta Ana din comunitatea rurală a Cow Island a ascultat de sfatul unui alt preot şi anume să disperseze 100 de galoane, echivalentul a 454 de litri, de apă sfinţită dintr-un avion.

Parohia acestuia se întinde pe o zonă mare, fapt pentru care reverendul Barzare s-a gândit că o soluţie mai rapidă ar fi să folosească un avion utilizat de regulă la stropirea cu insecticid a recoltelor. Sunt planuri ca pe viitor acest eveniment să devină unul anual, folosind 300 de galoane cu apă sfinţită.

Apa sfinţită a fost dispersată peste oraş şi fermele învecinate înaintea Crăciunului, a anunţat dioceza din Lafayette. Ideea i-a venit parohului Leryn Detraz, un locuitor al comunităţii neînregistrate Cow Island din parohia Vermilion, Louisiana, care lucrează în prezent ca misionar în Ohio.

Este o tradiţie de a binecuvânta recoltele comunităţii locale, în special în perioada culegerii recoltei, a declarat reverendul Barzare la postul de radio NPR. Enoriaşi au adus apă la pista de aterizare pentru a fi sfinţită înainte de a fi încărcată în avion.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here