În fapt:
Subsemnatul Radu Adrian Ovidiu sunt jurnalist încă din anul 2004, activând în prima fază în calitate de consilier al directorului general al Cotidianului Atac București, ulterior ca director al cotidianului România Express și/sau am fost colaborator al unor ziare cotidiene (România Liberă, Ziua News, etc) și am  pus bazele unor ziare locale, precum ATAC de Bistrița, Reporter Special de Argeș, Incisiv de Prahova, etc.
În anul 2016, am activat pe ziarul online Comisarul de Prahova.
În calitate de director al ziarului online și în urma anchetelor derulate de echipa din subordine, am început să dezvălui, inițial, “MAFIA DE LA BRAVO”, cum a fost denumită generic de ziarul pe care îl coordonam și îl conduceam.
Această denumire generică a fost dată deorece în locația unui bar numit “Bravo” din  Ploiești aveau loc intaliniri între oameni de afaceri, cămătari, procurori și/sau judecători care sub influență băuturilor alocoolice stabileau ce dosare se mai fabrică și/sau ce plângeri penale sunt mușamalizate iar beneficiarii deveneau martori protejați și/sau martori ale dosarelor penale întreprinse de DNA ST Ploiești, în special cele întreprinse de procurorul Negulescu Mircea, membru din această “Mafie de la Bravo”.
Astfel, prin ziarul Comisarul de Prahova, am fost primul jurnalist din România care a avut curajul să a devoaleze ilegalitățile și gravele derapaje de la lege ale procurorilor de la DNA ST Ploiești, cu precădere ale procurorului Negulescu Mircea, procuror care fabrica dosare bazate pe denuntători mincinoși și/sau pe probe falsificate, începând să dezvălui identitatea acestora, ale manevrelor dolosive utilzate și/sau ale dosarelor fabricate.
Fiind cunoscut în branșa jurnalistică din București și din țară ca un jurnalist care are simțul răspunderii și a faptului că metodele și mijloacele mele sunt superioare unui jurnalist de investigații, fiind fost ofițer SRI, care a devoalat întotdeauna mafia din sisteme, imediat am fost preluat pe plan central, în cotidianele Evenimentul Zilei, România Liberă, și/sau de fluxurile de știri, Flux 24, stiripesurse.ro și/sau televiziuni precum B1 Tv și, cu precădere România Tv, Nașul Tv, etc.
Pe acestă cale le mulțumesc public pentru încrederea acordată personal lui: Dan Andronic, patronul Cotidianului Evenimentul Zilei, Victor Ciutacu, realizator al televiziunii România Tv, Andrei Bădin de la Flux 24, etc care m-au girat profesional și au apreciat dezvăluirile mele sau ale echipei mele.
Și prin tenacitatea mea, prin munca mea asiduă, până la epuizare fizică și psihică, s-a ajuns în acest punct în care Statul Paralel și Mafiot a primit o lovitură și procurorii și magistrații (sunt două categorii total diferite care trebuie să își știe fiecare locul) au început firav să aplice legea.
Acest fapt a deranjat enorm de mult caracatița de la DNA ST Ploiești, iar procurorul Negulescu Mircea a început prin intrepusi, să încerce să îmi închidă „gură” prin probe fabricate de el personal.
Reamintesc doar un articol publicat de Evenimentul Zilei (preluare după Comisarul de Prahova coordonat de subsemnatul) – “Caracatiţa din “Republica lui Ghiţă” (2). Bătălii subterane chiar în interiorul Parchetului prahovean”, care l-a determinat pe procurorul Negulescu Mircea să utilizeze funcția de magistrat pentru a stopa  dezvăluirile despre derapajele sale de la lege, a nu mai exhiba în spațiul public dosarele penale fabricate și desconspirarea martorilor utilizați și a denunțătorilor mincinoși.
Menționez că, după cca 3-4 luni de la dezvăluirile mele, senatorul menționat în acest articol (Savu Daniel, pe aceea vreme în membru în Comisia comună permanentă de control parlamentar asupra activității SRI),  primind informații care confirmau dezvăluirile subsemnatului a luat poziții oficiale față de aceste grave abuzuri ale echipei de la DNA –ST Ploiești și ale procurorului Negulescu Mircea.
Aceste manevre dolosive de a se înscena ceva împotriva mea și a senatorului Savu Daniel au fost devoalate printr-un articol în ziarul Comisarul de Prahova pe care îl administrăm la aceea dată, chiar cu două săptămâni de zile înainte de această „mascaradă” judiciară.
Astfel, în articolul publicat în dată de 19 iunie 2016 (“NUCLEARĂ! ÎN ATENȚIA LUI DOBRE, “VOLO” ȘI SAVU!!! POLIȚIA POLITICĂ PRAHOVEANĂ (SRI ȘI DNA) DE LA BRAVO ATACĂ “NECONTROLAT”!!!), avertizam public despre faptul că ”mafia de la BRAVO” vrea să fabrice dosare penale senatorului Daniel Savu și subsemnatului doar din răzbunare, considerând că dezvăluirile din Comisarul de Prahova și, ulterior, in mass-media de senatorul Savu, a împiedicat ”mafia de la BRAVO” să câștige alegerile locale prin omul pe care îl controlau.
În fapt, prin acțiuni de intimidare, amenințări, șantaj etc., procurorul Negulescu Mircea l-a determinat pe așa zisul meu denunțător să mă provoace și să îmi însceneze un presupus trafic de influență și mită doar pentru a mă determina să încetez cu aceste dezvăluiri care ajungeau la nivel național și desconspirau abaterile grave de la lege ale caractitei de la DNA ST Ploiești.
În acest sens, personal, procurorul Negulescu Mircea l-a determinat pe denunțătorul S. C. D., sub teroare și șantaj, să mă ”denunțe”, denunțul fiind dictat de el personal, conform declarației denuntatorului dată în față instanței la data de 29.01.2019.
După depunerea denuntului dictat de procurorul Negulescu Mircea la dansul în birou, l-a determinat pe procurorul Savu Alfred Daniel ca, prin Ordonanța nr. 241/P/2016 să își decline cauza la Parchetul de pe lângă Tribunlul Prahova, cauza care a ajuns doar printr-o simplă “întâmplare” la prietenul procurorului Negulescu Mircea, respectiv la procurorul Stasie Eduard.
Totodată, în cârdășie cu rețeaua de crimă organizată de la DNA, procurorul  Stasie Eduard a confirmat înregistrările ca fiind originale, fără a avea instrumentele de pe care s-au făcut aceste așa zise înregistrări, confirmând ca valabile un falsuri efectuate de prietenul sau, procurorul Negulescu Mircea. Despre aceste falsuri grosolane nu pot da detalii, ofierii judiciaristi care au fabricat aceste probe fiind cercetați penal.
Mai mult, înregistrările sus menționate au fost efectuate cu aparatura DNA ST Ploiești, aparatură pusă la dispoziție de Negulescu Mircea denuntatorului aflat sub teroare și șantaj.
Toate așa zisele probe din înregistrări aflate la dosar au fost fabricate  personal de Negulescu Mircea pentru a crea o aparență de ilegalitate săvârșită de subsemnatul  și puse la dispoziția denunatorului pentru a le preda procurorului Stasie Eduard care știa despre aceste fapte.
S-a urmărit ca, la cele două – trei termene la Camera Preliminară și ulterior, pe fond, să fiu condamnat urgent pentru a mă decredibiliza și dezvăluirile mele să fie compromise.
De la început, procurorul Stasie Eduard avea temerea că săvârșește un abuz și s-a reținut în a dispune arestarea preventivă a subsemntului, care nu s-a mai realizat deoarece, probabil, m-a auzit vorbind la telefon cu mai mulți jurnaliști/patroni de cotidiene naționale și/sau cu mai mulți realizatori de TV, precum B1 TV, Nasul Tv, etc pentru a dezvălui la ce înscenări sunt supus și ameninat.
A fost singură audiere în faza de urmărire penală a acestui așa –zis dosar penal, nr. 5495/105/2016, strămutat la Tribunalul Buzău.
Ca o probă că eram pe “culoarul” procurorului Negulescu Mircea compus din procurori și judecători pentru a fi condamnat în regim de urgență cu aceste probe falsificate chiar de Negulescu Mircea, este Referatul Tribunalului Prahova din 13 septembrie, referat semnat de un alt prieten al procurorului Negulescu Mircea, respectiv Nita Constantin, prin care dosarul meu urma a fi “exceptat de la repartizarea aleatorie’’.
Singura mea salvare în fața iminentei condamnări cu probe falsificate a fost că ICCJ a decis stramutarea dosarului meu la Tribunalul Buzau și, probabil, că între timp, cei de la DNA ST – Ploiesti fiind suspendați ori excluși din magistratură și-au mai pierdut din influența.
După acest “episod”, în februarie 2016 mi-am deschis propiul ziar, Comisarul de Prahova, și am continuat să dezvălui abaterile grave de la lege ale procurorilor de la DNA ST Ploiești și am demonstrat dosarele contrafăcute în cauzele lui Ispas Constantin, Iulian Bădescu, Sebastian Ghiță, Cosma Mircea, Volosevici Andrei, Toader Cristinel,  presiunile puse pe judecătoarea Savu Alina de procurororul Negulescu Mircea, etc, aceste ilegalități ajungând la nivel național și aceștia au fost sub urmărire penală pentru aceste fapte.
Mai mult, la cca. două luni am redeschis alt ziar al meu (Incisiv de Prahova) și am continuat să mă dezvolt, având 75 de ziare la nivel național și în fiecare județ din România, ziare de unde am continuat dezvăluiri cu privire la derapajele de la lege de la DNA, ale DNA ST Ploiești, SRI, etc.
Ca o remarcă: NICIODATĂ nu am dezvăluit public, în intervențiile mele de la tv, în cotidienele la care sunt colaborator și/sau în cele 75 de ziare ale mele, ceva despre situația mea și despre probeler falsficate de procurorul Negulescu Mircea și de ofițerii săi judiciaristi, considerând, pe de o parte, că justiția nu se face public, pe de altă parte de teamă pentru a nu fi acuzat că aș dori să pun presiune pe instanța sau pe martori.
Tot că să îmi închidă “gură” și a mă determina să încetez cu aceste dezvăluiri, la ordinul lui Negulescu Mircea, câțiva dintre martorii săi și denunatorii mincinoși de la Poliția Locală Ploiești m-au acționat în judecată tocmai pe aceste dezvăluri efectuate pe baza de probe.
În grabă lor, ca o obișnuință, acești martori/denunatori utilizați în mai multe cauze penale de Negulescu Mircea mi-au accesat datele mele personale dintr-o baza de date a “Evidenței Populației” aflată până recent la Poliția Locală Ploiești într-un dosar ce se vrea mușamalizat de DIICOT Ploiești, baza de date ilegală deținută de aceștia care nu era racordată la baza națională legală a MAI și utilizată și de procurorul Negulescu Mircea pentru interese obscure.
În urmă acestui demers, cei de la Poliția Locală Ploiești (Adrian Vaida, Carmen Gheorghe, Mocanu Isabela Gabriela, etc) au dat la ”presa de casă” a procurorului Negulescu Mircea să publice această chemare în judecată cu datele mele persoanale și adresa, fapt care mi-a adus alte prejudicii incomensurabile.
Menționez că,  în urmă unor investigații derulate de ziar, că tot pe “culoarul” procurorului Negulescu Mircea, cu sprijinul unei judecătoare ,denuntatorii mincinoși utilizați de aceștia au câștigat un proces civil intentat subsemnatului, un process civil în care NU am fost NICIODATĂ citat legal. (Avocatul denuntatorilor lui Mircea Negulescu era soțul unei vicepreședinte a instanței și am fost judecat în lipsa și fără să fiu citat legal de o altă colegă a acesteia, o altă vicepreședintă de instanță, că doar asta este JUSTIȚIA în ‘România Normală” a lui Iohannis care se simte doar informat de servicii.
În urmă acestor presiuni și umiliri publice m-am îmbolnăvit de pancreatită și de inima ajungând în decursul a peste trei ani de zile să fiu transportat la urgențele spitalelor de zeci de ori, prin serviciul 112.
In data de 30.12.2019, Tribunalul Buzau a decis prin Hotararea 143/2019 achitarea „inculpatului” Radu Adrian Ovidiu, intrucat fapta nu este prevazuta de legea penala.
Trebuie sa avem incredere in justitie, adica in magistrati. (Ec Adrian Radu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here