Un grup de adolescenţi din Napoli, Italia a pătruns în secţia de urgenţă a unui spital şi a forţat personalul medical să pornească serviciul de ambulanţă pentru a oferi ajutor urgent prietenului lor, relatează BBC.

Grupul format exclusiv din băieţi a pătruns în camera de urgenţă a spitalului din Loreto Mare, din Napoli, Italia şi a forţat personalul medical să conducă ambulanţa până într-un cartier din apropiere pentru a acorda îngrijiri de urgenţă unui prieten, informează BBC.

Incidentul a fost relatat de medici pe reţelele de socializare, în scopul de a atrage atenţia asupra violenţelor cu care se confruntă personalul medical. 

Potrivit declaraţiilor medicilor, în momentul în care ambulanţa ajuns în locul indicat, autovehiculul medical fost înconjurat de mai multe persoane ostile.

Personalul medical a fost condus către un tânăr de 16 ani care suferise o entorsă la genunchi, afecţiune care nu necesită intervenţie de urgenţă.

Deşi medicii au încercat să explice celor prezenţi că situaţia băiatului nu necesită spitalizare, ei au fost ameninţaţi.

Medicii au oferit tânărului îngrijiri la faţa locului, iar conflictul a fost aplanat.

„Atunci când nu este posibil să existe echipaje de Poliţie în camera de urgenţă, unităţi militare ar putea ajuta controlarea cazurilor de violenţă asupra personalului sanitar.” a declarat Manuel Ruggiero, preşedintele şi fondatorul unei asociaţii care se ocupă cu prevenirea violenţelor asupra personalului din domeniul medical. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here