Datorita popularitatii in continua crestere pe care au dobandit-o noile sisteme supraveghere exterior smart, a devenit mult mai usor sa va monitorizati casa cu sisteme de alarma, camere de supraveghere, detectori.

In prezent sistemele de supraveghere video de exterior nu mai indeplinesc doar rolul de a proteja o afacere. Acestea au devenit mult mai intuitive si accesibile. Mai mult decat atat, majoritatea permit acces si control direct de la distanta prin intermediul unei aplicatii instalate pe telefonul mobil. In acest mod obtineti informatii si primiti alerte in timp real, va conectati la camera si obtineti imagine live, in plus, armati si dezarmati direct din telefon.

Aceste sisteme sunt disponibile in multiple variante, iar cele complexe includ atat partea video, cat si partea de alarmare. In ceea ce priveste sistemele de alarma, acestea se livreaza, de obicei, gata de a fi puse in functiune, fiind din categoria DIY. Unitatea centrala reprezinta creierul intregului sistem, de unde se opereaza toate setarile. Alaturi de unitatea centrala, kitul de alarma mai contine diversi senzori: de miscare, de usa sau geam deschis, telecomenzi, precum si camera de supraveghere, dupa caz.

Senzorii de usa sau geam deschis au rolul de a declansa alarma o data ce componetele senzorului se despart si usa se deschide, adaugand un plus de siguranta prin detectarea unei intruziuni inainte de a avea loc propriu zis, chiar inainte ca senzorii de miscare sa intre in actiune.

Sistemele de supraveghere de exterior permit o instalare personalizata, in functie de nevoile fiecarui utilizator. Cu toate acestea trebuie avut in vedere faptul ca anumite sisteme supraveghere exterior necesita instalare profesionala, realizata de o firma autorizata in acest sens. Prin urmare, multe persoane pot renunta la ideea instalarii unui astfel de sistem de monitorizare, intrucat costurile finale pot fi considerabil mai ridicate.

Totusi exista vesti bune, majoritatea producatorilor cauta sa atraga cat mai multi utilizatori prin punerea la dispozitie a unor pasi simpli de configurare a unui sistem. In plus interfata de administrare este mult simplificata, ceea ce reduce deranjul, dar si stresul provocat de efectuarea unei lucrari complicate.

In afara casei se monteaza de cele mai multe ori camere de tip bullet, de dimensiuni mai mici sau mai mari, in functie de ceea ce doriti sa transmiteti unui potential hot. Anumite persoane se simt in siguranta stiind ca au instalate niste camere vizibile, impunatoare, care sa tina la distanta raufacatorii, in timp ce altele cauta sa opteze pentru camere cat mai discrete, astfel incat sa poata identifica orice eveniment petrecut in lipsa lor si sa ia masuri pentru evitarea acesgtora pe viitor.

Vizibilitatea pe timpul noptii nu mai reprezinta o problema de multa vreme. Toate camerele au prevazute leduri IR, diferenta dintre camere constand in numarul de leduri incorporate, ceea ce determina, in ultima instanta, distanta de iluminare in conditii de lumina scazuta. Mai nou, un sistem de supraveghere de exterior asigura iluminare noaptea chiar si fara leduri IR, datorita senzorilor puternici dezvoltati de Sony, care faciliteaza nu doar identificarea persoanelor aflate in raza camerelor, dar transmit imagini color in conditiile date.

Tehnologia a avansat intr-atat, incat a devenit mai usoara si mai accesibila ca oricand, in mod special prin combinarea aplicatiilor pentru telefoanele mobile si comenzile vocale.

Nu ezitati sa cereti sfaturi specialistilor magazinului online www.1CCTV.ro daca aveti indoieli cu privire la sistemul de supraveghere video de exterior pe care intentionati sa il achizitionati. De asemenea, luati in considerare suplimentarea acestuia si cu un sistem de alarma. Solutii exista pentru orice buget, precum si pentru orice proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here