Pentru a se bucura de o recolta si o productie cat mai mare si mai bogata, fermierii si agricultorii trebuie sa includa pe langa lucrarile agricole necesare si altele de natura tehnologica, cu scopul de a combate buruienile de pe acel teren. Dar, este absolut necesar, pentru rezultate eficiente, sa se aleaga cele mai potrivite erbicide pentru tipul de cultura agricole, astfel incat randamentul sa fie maxim, iar productia sa fie ridicata.

  Una dintre marile probleme ale fermierilor este despre cum pot sa scape cat mai eficient de buruieni din culturile de porumb, astfel incat sa nu existe pierderi de productie datorita luptei pe care cultura de porumb o duce in permanenta cu buruienile pentru spatiu, apa, lumina sau substantele nutritive. In cazul in care nu se intampla acest lucru, vor exista pierderi de productie, iar buruienile vor castiga din ce in ce mai mult teren in fata culturilor agricole.

   De aceea, in cazul culturilor de porumb, este necesar sa se ia masuri inca din preemergenta, pentru a se reusi combaterea buruienilor daunatoare de pe suprafata cultivata.

  Vremea a devenit extrem de capricioasa, de aceea diferentele de temperatura sau precipitatiile reduse pot afecta, de asemenea, cultura de porumb, care poate avea o rasarire neuniforma.

  Acesta este si motivul pentru care poate deveni extrem de dificil de gasit acel erbicid potrivit, care acopera un spectru de combatere mare sau complet si care permite ca intreaga cultura sa se dezvolte normal.

  Unul dintre cele mai eficiente erbicide atunci cand este vorba despre culturile de porumb este Adengo, ale carui substante active sunt isoxaflutol, tiencarbazon si ciprosulfamide.

  De ce este insa Adengo cea mai buna solutie de combatere a buruienilor din culturile de porumb?

   Acest erbicid Adengo este unul preemergent si postemergent si este foarte eficient in combaterea buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate anuale existente in cultura de porumb.

  Acesta este realizat prin combinarea unor substante active puternice, prin intermediul tehnologiei safener, aceasta avand un rol important in selectivitatea produsului, indiferent de momentul aplicarii.

  Datorita ingredientelor active, acest erbicid este reactivat in momentul primelor ploi aparute dupa o perioada de seceta, astfel incat acesta reuseste sa combata si acele buruieni care apar intre timp.

   Buruienile daunatoare sunt distruse complet imediat dupa rasarire, actiunea erbicidului avand loc atat in mod radicular, cat si foliar.

Care este modul de utilizare al erbicidului Adengo?

  Erbicidul Adengo poate fi utilizat atat preemergent, cat si postemergent timpuriu, dozajul fiind diferit in functie de perioada aleasa.

 Perioada preemergenta

  Cantitatea de erbicid recomandata este de 0.35-0.40 l/ha. Valoarea minima a dozajului este recomandata pentru solurile cu continut scazut de humus, iar valoarea maxima este recomandata in cazul solurilor cu continut mai mare de humus sau a terenurilor foarte afectate de buruieni daunatoare.

Perioada postemergenta timpurie

  Doza recomandata pentru aceasta perioada a erbicizarii este de 0.3-0.35 l/ha. Valoarea minima si maxima a dozajului este recomandata la fel ca si atunci cand erbicidul este aplicat preemergent. Trebuie insa sa se tina cont de faptul ca erbicidul trebuie aplicat pana in faza de 3 frunze ale porumbului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here