Clinicile moderne de stomatologie au o varietate de opțiuni disponibile pentru ei atunci când vine vorba de aparate dentare. Specialiştii pot ajuta pacienții care au în vedere ortodonţia să decidă care tratament este cel mai potrivit pentru nevoile lor specifice. Invisalign este un aparat dentar foarte căutat, datorită avantajelor pe care le oferă.

Ce este Invisalign?

Invisalign  este un tip de tratament ortodontic care poate fi folosit pentru a obține un zâmbet mai frumos. Poate fi utilizat pentru pacienții care au o deviere a dinţilor ușoară până la moderată. Pacienții cu cu dinţi strâmbi sau malocluzie se pot bucura de tratamente Invisalign. Tratamentul se face folosind gutiere de aliniere din plastic transparent pentru a muta treptat dinții în poziţia adecvată. Acest lucru se realizează prin purtarea gutierelor timp de cel puțin 20 de ore pe zi. Gutierele  sunt îndepărtate cu ușurință, permițând pacienților să-și mențină sănătatea dentară şi confortul, permit perierea în mod normal şi sunt invizibile.

Avantaje Invisalign

DentoCare atrage atenţia asupra avantajelor pe care Invisalign le oferă în raport cu aparatele dentare clasice.

  • Invisalign utilizează gutiere pentru a îndrepta dinții în loc de clasicele aparate dentare cu sârme şi elemente de prindere pe dinţi.
  • Invisalign oferă un tratament precis, deoarece imagistica digitală este utilizată pentru a crea tăvi.
  • Tratamentul Invisalign permite pacienților să obțină un zâmbet nou, fără să fie nevoiți să se ascundă în spatele aparatelor metalice. Gutiere Invisalign sunt detașabile, astfel încât pacienții își pot menține sănătatea orală și starea de sănătate generală  cu periaj clasic și ață dentară.
  • Invisalign este comparabil ca și costuri cu aparatele dentare tradiționale și este mai discret.
  • Invisalign poate fi utilizat pentru adolescenți sau adulți care înțeleg importanța respectării tratamentului. Invisalign permite pacienților să obțină zâmbetul pe care și-l doreau dintotdeauna.

Cum funcționează Invisalign?

De multe ori, pacienții se întreabă cum este realizat procesul de îndreptare a dinţilor. În primul rând, pacienții trebuie să se prezinte la o consultaţie iniţială. Această vizită permite evaluarea dinţilor şi stabilirea celei mai bune metode de tratament. Dacă pacienții aleg să folosească acest serviciu pentru a obține zâmbetul pe care îl doresc, atunci lucrează cu echipa stomatologică pentru a fi obţinute mai multe modele 3D.

Aceste modele creează imagini care sunt trimise laboratoarelor Invisalign. Echipa de acolo va crea un set de gutiere personalizate care vor aşeza dinţii în poziţie normală Numărul de gutiere variază, în funcție de cât de severă este malocluzia. Pacienții se întorc la cabinetul stomatologic pentru a obține gutiere. În acest timp, stomatologul va stabili un program intens de întreţinere dentară şi va oferi pacientului toate informaţiile de care are nevoie. Pacienții încep cu prima gutieră şi schimbă gutierele în funcţie de recomandări. În general, fiecare gutieră este purtată timp de două săptămâni înainte ca pacienții să treacă la următoarea gutieră. Până la sfârșitul seriei de gutiere, pacienții vor ajunge la rezultatele dorite.

Aparatele dentare Invisalign sunt unele dintre cele mai apreciate în prezent datorită discreţiei lor şi modul în care sunt folosite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here