Daca vrei sa stii care sunt cele mai eficiente 3 metode de hidroizolatii pentru terase, venim in intampinarea ta cu un mini-ghid prin care sa te informezi, inainte de a contacta o echipa de constructori. In primul rand, trebuie sa stii ca sistemele difera in functie de tipul de terase, clasificandu-se in doua mari categorii: pentru terase necirculabile si pentru terase circulabile.

Cele mai populare tipuri de materiale folosite in stoparea infiltratiilor de apa sunt: membrana bituminoasa, PVC-ul si rasinile poliuretanice, iar alegerea metodei de hidroizolare se face in functie de categoria terasei si necesitatile constructiei, tipul de suprafata s.a.m.d..

Membrana bituminoasa, cea mai populara solutie de etanseizare a teraselor circulabile

Pentru constructiile cu plafon sau care au o terasa circulabila, se recomana hidroizolarea prin membrana bituminoasa. Aceasta solutie trainica prespune aplicarea la cald, cu ajutorul focului, a membranei (cu monostrat sau dublustrat).

De-a lungul timpului, s-a dovedit ca acest material impiedica nu doar infiltratia apei, dar si instalarea mucegaiului si a igrasiei. Desi nu este o metoda noua, reprezinta o solutie optima, cu efecte vizibile pe termen lung. Rezultatele sunt strans influentate, insa, de experienta echipei care implementeaza lucrarile, de calitatea utilajelor si a materialelor folosite, precum si de procedeele utilizate.

Membrana PVC, solutia optima pentru terase orizontale, inclinate, sisteme balastate sau vizibile

Versatilitatea membranei PVC este un avantaj pe care il exploateaza la maximum in constructii. Un beneficiu superior pe care il asigura acest material este rezistenta la bioorganisme si la intemperii. Prin urmare, hidroizolatiile PVC sunt preferate in zonele care trebuie mentinute curate si ferite de deteriorari biologice.

Ele formeaza legaturi omogene si fac fata cu brio atacurilor generate de micro-organisme, ca si: fungi, spori sau bacterii. Impermeabilizarea de calitate se obtine prin executia ireprosabila a lucrarilor unde se folosesc membrane PVC. Aceasta se fixeaza mecanic, dar si prin termosudare, respectiv lipire cu aer cald.

Hidroizolatia cu spuma poliuretanica, o metoda relativ noua utilizata in izolarea teraselor

Hidroizolatia cu spuma poliuretanica garanteaza o rezistenta excelenta la factorii climatici, dar si la razele UV, si se aplica pe o gama variata de suprafete: gips, tigla, mortar, otel, beton si nu numai. Se foloseste in special pentru terase, pentru ca nu necesita straturi suplimentare de protectie. Etanseizarea exemplara este datorata elasticitatii membranei, care face fata cu brio la miscarile si deformarile stratului.

Te poti astepta la o eficienta garantata si dupa zeci de ani dupa aplicare, daca lucrarile sunt executate ireprosabil.  Rasinile au o vascozitate redusa, ceea ce permite aplicarea lor in straturi egale, conform recomandarilor.

Milucon are 14 ani de experienta in impermeabilizarea cladirilor si iti ofera servicii complete

Atunci cand vorbim despre metode si practici eficiente de hidroizolare, Milucon are un cuvant important de spus. Compania cu 14 ani de experienta la activ a impus un nou standard de calitate in Romania si se diferentiaza prin executia ireprosabila a lucrarilor. In portofoliul acestei firme vei gasi proiecte de toate dimensiunile, care au un element comun: etanseizarea perfecta.

Pe Milucon.ro ai acces la oferta completa de servicii oferita de aceasta companie: de la hidroizolatie terase circulabile, necirculabile si acoperisuri, la hidroizolatie fundatii, subsoluri, pereti si nu numai. Calitatea si pretul corect sunt doua avantaje incontestabile pe care ti le ofera expertul nr.1 pe acest segment de piata din Romania. Merita!

Date de contact:

Tel: 0766 419 049

E-mail: office@milucon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here