Usa exterioara nu este doar un element tehnic, esential al clădirii in care locuiesti sau pe care o administrezi, ci și “vitrina inchisa a casei”.

Folosim aceasta metafora pentru a exprima, intr-un mod metaforic, ca aceasta piesa trebuie sa arate bine, și, în egala masura, sa îndeplinească așteptările pe care le avem ca proprietari în ceea ce privește izolarea fonică si termica, rezistenta la efractie si la intemperii.

Ușa de intrare este primul mijloc de protectie fata de furturile din locuinte. In plus, aceasta asigură intimitate și protejează familia de condițiile externe (zapada, umiditate, zgomot, vânt) și alt factori ce ne pot afecta viața noastra cotidiana. Ușile disponibile astazi sunt produse de obicei din PVC ori aluminiu. Bineinteles, fiecare are calitatile sale distincte.  

Usile de exterior din PVC

Conform unor studii efectuate recent la nivel european, usile simple (cu un canat), sunt cele mai populare pe continentul nostru – locuinte si spatii comerciale le folosesc, deopotriva. Dintre acestea, cele din PVC ocupa un loc aparte. Usile de intrare din PVC sunt apreciate pentru intretinerea usoara si pentru pretul accesibil. Mai mult de atat, ele respecta si anumiți parametri de eficiență energetică si izolare fonică. De pe PVC poti inlatura rapid orice murdărie,  cu o simplă cârpă. Verifica si feroneria cu care este echipata, sticla folosita, totul pentru o siguranta si o durabilitate cat mai mare.

Usile din aluminiu

Indestructibile – este cuvantul care le defineste, foarte adesea. În ultimii ani, ușile din aluminiu au câștigat o tot mai mare popularitate. Acest material ușor este este extrem de rezistent la condițiile atmosferice dar si la tentativele de intrare prin efractie. Tehnologia aplicată în procesul de vopsire protejează împotriva coroziunii, asigurând durabilitate.

La ce sa fii atent:

  • Deschiderea (interioara ori exterioara)
  • Calitatea si clasa de siguranta a  feroneriei 
  • Izolatia termica 
  • Clasa de siguranta (data de sistemele de inchidere si materialul usii)
  • Profil
  • Aspect (culoarea, protectie antibacteriana vopsea si paneluri ornamentale)
  • Variantele de culoare si design
  • Sticla folosita (antiefractie, securizata, mata, decorativa etc) si numar de foi
  • Grosimea panelului
  • Garantia 

In topul optiunilor de usi sunt cele realizate din profile de aluminiu cu bariera termica sau cele din PVC placat pe exterior cu aluminiu, cu o grosime maxima a profilului de pana la 88 mm, garnituri performante, sisteme de feronerie cu inchidere in mai multe puncte, inchideri automate cu amprenta sau panou coduri, balamale ascunse si chiar senzori de alarma. Descopera aici usile exterioare de la Helios si afla mai multe detalii de la dealerii din orasul tau!  

Sursa foto: Ferestrehelios.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here