Principala caracteristica a baii este functionalitatea sa; in comparatie cu alte medii domestice, de fapt, este folosita in mod continuu de toti locatarii casei si, prin urmare, trebuie sa fie capabila sa raspunda unor nevoi precise de natura practica. Cu toate acestea, aspectul estetic nu trebuie neaparat sa fie compromis: in timpul renovarii sau restaurarii, baia poate fi proiectata astfel incat sa combine eficienta si designul, printr-un echilibru corect intre prerogativele practice si cele estetice. Tendinta predominanta in amenajarea bailor este stilul modern, care implica o serie de alegeri precise in ceea ce priveste materialele, obiectele sanitare si elementele de mobilier. In acest articol va vom oferi o serie de sfaturi utile pentru a mobila baia intr-un mod modern si functional. Pe laguna.ro gasesti tot ce iti trebuie.

Ce este stilul modern?

Nu este usor de definit, in cateva cuvinte, care sunt elementele care caracterizeaza un stil modern de mobilier de baie. In general, este un tip de planificare si design care prefera materiale precum ceramica si otelul cromat, combinand adesea tonuri neutre precum alb, gri, bej sau albastru (in diferite nuante). „Modern” inseamna, de asemenea, practic si functional; din acest motiv, acest stil de amenajare include adesea solutii care optimizeaza utilizarea spatiului disponibil (obiectele sanitare suspendate sunt un exemplu excelent).

Mobilarea baii: Ce mobilier sa alegeti

Indiferent de locatie si de gustul personal, o chiuveta este o necesitate in orice baie (inclusiv in baile de serviciu). Exista trei tipuri de chiuvete moderne: suspendate pe perete, independente si incorporate. In primul caz, chiuveta este fixata pe perete si nu are nicio suprafata de sprijin; aceasta solutie este potrivita pentru baile moderne in stil minimalist. Lavoarul de blat este montat deasupra unui raft (de obicei un dulap), unde pot fi depozitate produsele de ingrijire personala si accesoriile. In cele din urma, chiuveta integrata – o optiune mai traditionala si mai utilizata pe scara larga – este amplasata la nivelul unui dulap care ofera atat o suprafata mare, cat si compartimente (sau rafturi) pentru depozitarea rufelor si a tot felul de produse. Mobilierul modern este foarte popular si nu este o coincidenta faptul ca exista numeroase solutii disponibile pe piata pentru a se potrivi celor mai diverse gusturi si nevoi. In acest scop, ar putea fi util sa rasfoiti catalogul unui magazin online specializat.

Obiecte sanitare si gresie, faianta

Obiectele sanitare reprezinta adevaratul element esential pentru amenajarea baii; obiectele sanitare suspendate reprezinta cea mai moderna solutie, atat pentru impactul estetic, cat si pentru functionalitatea sa sporita (faciliteaza curatarea podelei). De asemenea, la aspectul modern al unei bai contribuie in mod semnificativ si acoperirea peretilor si a podelei. Cea mai buna optiune, din acest punct de vedere, este reprezentata de placile ceramice (sau de gresie); datorita caracterizarii suprafetelor, care imita aspectul diferitelor materiale, acoperitoarele de acest tip sunt deosebit de versatile si potrivite pentru o baie moderna. Placile de pardoseala neutre – realizate cu gresie cu „efect de piatra” – se potrivesc bine cu mobilierul in stil modern, fie prin contrast, fie ton pe ton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here