Un serviciu bun de optica medicala este o alegere pe care orice persoana o poate avea in vedere. In ziua de azi, serviciile de optica s-au imbunatatit foarte mult, de aceea ele sunt o solutie importanta pentru tine. Optica medicala se refera la toate produsele care au ca scop o corectie cat mai buna a vederii. De asemenea, acestea mai au si rolul de a proteja globul ocular.

Ce reprezinta mai exact optica medicala?

Acest serviciu de optica medicala Bucuresti se refera la mai multe lucruri. De la clasicii ochelari pentru vedere, pana la ochelarii de soare, lentilele de contact, precum si toate accesoriile de ingrijire ale acestora sau dispozitivele medicale. Toate aceste lucruri se incadreaza asadar in categoria de opica medicala, dar se de ingrijire a ochilor.

Daca o persoana are de-a face cu o afectiune oftalmologica, medicul este cel mai in masura sa-i recomande persoanei respective o metoda foarte buna de tratament sau de corectie. El tine cont de stilul de viata al persoanei respective. De asemenea, cum fiecare persoana este diferita fata de alta, nevoile, dar si stilul de viata al fiecarui pacient difera destul de mult. Fiecare persoana are nevoi diferite, iar optica medicala include cea mai buna metoda de corectie sau de tratament, avand in vedere stilul de viata al fiecarui pacient in parte.

Atunci cand pacientul are o afectiune cauzata de un viciu de refractie, medicul va prescrie fie purtarea ochelarilor, fie purtarea lentilelor de contact. Acesta ia decizia cea mai buna si se foloseste de optica medicala pentru a-i oferi pacientului ceea ce are nevoie. Alegerea trebuie facuta in functie de varsta, dar si obiceiuri sau stilul de viata al pacientului.

Pacientii au in vedere in primul rand estetica si anume ca multe persoane aleg sa poarte lentile de contact pentru ca acestea nu au nici un fel de efect asupra fizionomiei. Ochelarii in schimb pot fi si inestetici, de aceea sunt unele persoane care nu isi doresc sa poarte ochelari. In cazul in care opteaza totusi pentru ochelari, acestia trebuie sa fie cat mai potriviti pentru fizionomia fetei persoanelor respective. In situatia valorilor ridicate ale dioptriilor, lentilele ochelarilor ar putea ajunge inestetic de groase. In acelasi timp, lentilele de contact pot corecta defectul de vedere fara a fi observate de ceilalti.

Confortul este un alt lucru pe care il au in vedere multe persoane. Atat lentilele de contact, cat si ochelarii sunt mai mult sau mai putini confortabili. In cazul lentilelor de contact este nevoie de o perioada mai mare de acomodare, astfel incat purtarea lor sa fie confortabila. Acelasi lucru este valabil si pentru ochelari pentru ca pacientul trebuie sa se obisnuiasca cu greutatea lor pe nas, dar si cu limitarea campului vizual.

Ochelarii sunt mai usor de intretinut decat lentilele de contact, acestea trecand printr-un proces zilnic de igienizare stricta. Ochelarii pe de alta parte, se curata mult mai usor, iar treaba este terminata in cel mai scurt timp. Lentilele de contact mai au si avantajul unui camp vizual perfect. Mai multe informatii pe: https://marhaba-oftalmologie.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here