Peste 300 de motocicliști din întreaga țară au venit în acest weekend (31 mai – 2 iunie) la Tulcea, unde au reabilitat apartamentele și casele în care locuiesc 53 de copii instituționalizați, în cadrul celei de-a patra ediții a Bikers For Humanity.

Voluntarii s-au împărțit în echipe. Peste 50 de persoane au lucrat la cele 4 apartamente, unde au înlocuit mobilierul și unde au adus centrale termice și calorifere necesare pentru ca cei mici să aibă, în permanență, apă caldă și căldură.

Alți peste 100 de voluntari au lucrat la cele trei case unde au construit magazii pentru alimente, au schimbat tâmplăria cu ferestre și uși tip termopan, au pus termoizolație pe exteriorul caselor și au înlocuit mobilierul. De asemenea, zeci de voluntari s-au ocupat de sortarea donațiilor – jucării, haine și alimente, le-au transportat, în convoi, prin satele din județ și le-au împărțit familiilor nevoiașe.

Alți voluntari s-au ocupat de organizarea petrecerii de Ziua Copilului. Cei mici au mers, dis de dimineață, la herghelie, unde au călărit și s-au plimbat cu trăsura, apoi au luat masa la un restaurant din oraș. După orele prânzului, copiii au ajuns în zona de campare din cadrul Bikers For Humanity, unde au cântat, au dansat, au desenat și s-au jucat.


„Au fost extrem de multe momente emoționante. Copiii au făcut poze, s-au pictat pe față, au câștigat premii la trasul cu arcul, s-au distrat cu clovnul Bozo. A fost o nebunie. O nebunie frumoasă. Dar unul dintre cele mai emoționante și inedite momente a fost când cei mici ne-au anunțat că au un spectacol pregătit, în semn de mulțumire, pentru noi, motocicliștii. Ne-au cântat, ne-au recitat poezii, au dansat și ne-au pregătit o piesă de teatru. Nu am avut cuvinte să le mulțumim pentru că ne-au dat ocazia să le fim alături, de ziua lor”
, a declarat Cristian Hrubaru, inițiatorul proiectului.

De asemenea, la finalul zilei, toți copiii au primit cadouri. Pe lângă donațiile venite din toată țara – rechizite, carți, jucării, haine, alimente, cei mici au primit laptopuri și tablete.

Nu în ultimul rând, în cadrul Bikers For Humanity 2019, toți cei 53 de copii au fost consultați oftalmologic, iar cei care au nevoie vor primi gratuit ochelari de vedere. De asemenea, reprezentanții Ligii Studenților la Medicină Dentară din București i-au învățat pe cei mici cât de importantă este igiena orală și le-au împărțit cadouri.

Complexurile din Tulcea găzduiesc 53 de copii și tineri, cu vârste între 3 și 18 ani, dar și peste 18 ani. Copiii sunt abandonați sau provin din familii disfuncționale și au șanse mici de reintegrare în familie. Toți copiii cu vârsta peste 6 ani merg la școli publice, cu rezultate bune la învățătură. Cei cu vârsta peste 18 ani pot rămâne în complex dacă au un loc de muncă stabil sau urmează cursuri universitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here