Cu atât de multe studii care arată cât de toxici sunt detergenții pe care îi găsim pe rafturile tuturor magazinelor, nu este de mirare că din ce în ce mai mulți dintre noi ne orientăm atenția spre detergenții bio de rufe.
Detergenții bio vin ca o alternativă la detergenții convenționali pe care îi găsim oriunde. Spală excelent, sunt mult mai ieftini, au grijă de mediul înconjurător și de starea noastră de sănătate. Iată câte avantaje obținem făcând o simplă alegere.
Sunt unele persoane care au încercat un detergent bio pentru rufe atunci când au adus pe lume un copil și, de frica parfumului puternic care se găsește în detergenul clasic, au făcut trecerea la detergentul bio și au fost încântate de rezultate. Alte persoane cunosc efectele devastatoare ale detergenților asupra mediului, iar detergenții bio sunt formulați cu ingrediente mult mai prietenoase cu mediul înconjurător. În cele din urmă, detergenții bio sunt înlocuitori de nădejde ai detergenților tradiționali care au grijă de pielea persoanelor care suferă de alergii.
La drept vorbind, detergenții convenționali pe care îi găsim în magazine nu spală hainele, ci mai degrabă le murdăresc. Oricât ar suna de surprinzător, acesta este adevărul. Detergenții de rufe convenționali sunt formulați cu zeci de ingrediente derivate din petrol împreună cu alte substanțe chimice periculoase, cum ar fi fosfați, parfumuri, fenoli, agenți de înălbire și multe alte substanțe dăunătoare pentru oameni, animale și mediu. În cazul multor persoane de toate vârstele, acești detergenți cauzează iritații, erupții, afecțiuni respiratorii și chiar cancer.
Cu atât de multe produse ecologice pe care le găsim în prezent în magazinele de specialitate, este mai ușor ca oricând să ne spălăm rufele cu detergenți bio, care au grijă de natură și de sănătatea noastră.
Iată în rândurile de mai jos cât de ușor se poate face acasă propriul detergent de rufe folosind doar câteva ingrediente simple, naturale și cu o mare putere de curățare.
Detergent de rufe preparat în casă
Pentru a prepara un detergent bio, potrivit atât pentru rufele albe, cât și pentru rufele negre și colorate, veți avea nevoie de un săpun de rufe natural, cum ar fi săpun de Marsilia, de bicarbonat de sodiu sau de sodă calcinată și de borax. Folosind o răzătoare, radeți săpunul de rufe în fulgi mari. Puneți fulgii de săpun într-un borcan mai mare, după care adăugați o cană de bicarbonat de sodiu și o cană de borax și amestecați bine. La fiecare tură de rufe, adăugați una sau două linguri din acest detergent.
Este bine de știut că ingredientele nu sunt bătute în cuie, așa că puteți prepara propriul detergent în funcție de nevoile personale și de ceea ce găsiți în magazine. De exemplu, bicarbonatul de sodiu poate fi înlocuit cu percarbonat de sodiu care are o mare putere de eliminare a petelor. La fel de bine, puteți folosi percarbonat de sodiu cu bicarbonat și cu un săpun de rufe. Totuși, atunci când preparați propriul detergent de rufe, este indicat să nu amestecați percarbonat de sodiu cu borax, deoarece ar rezulta un detergent prea agresiv, care poate destrăma rufele.
Pe www.eherbal.ro veți găsi o serie de ingrediente pe care le puteți folosi pentru a prepara propriul detergent de rufe. De exemplu, puteți folosi detergent ecologic pentru îndepărtat pete, bicarbonat de sodiu și săpun lichid Najel. La rândul său, acidul citric ecologic este un produs universal, nu doar pentru rufe. În general, are puterea de a deduriza apa și de a elimina calcarul acumulat pe țevi. Iată doar cât de utili sunt detergenții bio și cât de multe motive există pentru a face trecerea de la un detergent clasic la unul bio. Ne vom bucura de rufe curate, de o stare minunată de sănătate, vom scăpa de grija alergiilor și a altor afecțiuni, ocrotim mediul înconjurător, nu investim averi și avem grijă de echipamentele de uz casnic.
Dacă sunteți de părere că nu ați avea timp să preparați propriul detergent de rufe în casă sau vă este frică să jonglați cu combinațiile de ingrediente, atunci tot în magazinul Eherbal veți găsi detergenți de rufe bio pentru rufe albe și colorate cu parfum de lămâie sau portocală, dar și detergent ecologic pentru rufe delicate, precum hainele din mătase, lână sau cașmir.
Articolul Detergenții bio de rufe – cât sunt de eficienți și cum putem să îi pregătim în casă? apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.