Secretarul de Stat american Mike Pompeo a ajuns luni în Arabia Saudită, unde va purta discuții despre escaladarea tesniunilor între Statele Unite și Iran, relatează site-ul postului France 24, scrie Mediafax.

Pompeo este așteptat să aibă o întrevedere cu regele Salman și cu prințul Mohammed bin Salman, înainte de a călători în Emiratele Arabe Unite.

Atât Arabia Saudită cât și Emiratele Arabe Unite susțin o abordare dură împotriva Iranului, care a doborât săptămâna trecută o dronă americană.

Pompeo a numit cele două țări „doi aliați extraordinari în fața provocării pe care o reprezintă Iranul”.

„Vom discuta cu ei despre cum ne vom asigura că ne conformăm din punct de vedere strategic și cum putem construi o coaliție globală”, a adăugat oficialul american.

În ultimele două luni, Pentagonul a trimis în regiune portavionul USS Abraham Lincoln şi grupul naval aferent, care are circa 70 de avioane de atac, precum şi trei distrugătoare din clasa Arleigh Burke. De asemenea, au fost trimise bombardiere B52 în Qatar şi avioane F-35 şi F-15 în Emiratele Arabe Unite. În plus, în Bahrain se află Flota a V-a a SUA şi militari ai Unităţii navale de reacţie rapidă 22.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here