Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a declarat joi că președintele american, Donald Trump, a greșit atunci când a declarat că un eventual conflict cu Iranul „nu va dura foarte mult”, potrivit Al Jazeera.

„Ideea unui război scurt cu Iranul este o iluzie”, a scris Zarif pe Twitter, la o zi după ce Trump a declarat că nu își dorește un război cu Iranul, dar a avertizat că dacă un conflict ar izbucni între cele două țări, acesta „nu va dura foarte mult”, informează mediafax.ro.

Citește și: EXCLUSIV ‘Spirala’ USR-PLUS-LGBT-Rezist. Finanțatorul din umbră

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a condamnat marÅ£i noile sancÅ£iuni impuse de AdministraÅ£ia Donald Trump, catalogându-le drept „revoltătoare şi idioate”. „AcÅ£iunile Casei Albe arată un retard mental”, a afirmat Hassan Rouhani, atrăgând atenÅ£ia că „răbdarea strategică” a Iranului nu trebuie confundată cu teama. „Spuneți că vreți să purtați discuții cu noi. Dar, în același timp, spuneți că vreți să ne boicotați și să impuneți sancțiuni împotriva ministrului nostru de Externe, deci mințiți”, a acuzat liderul iranian.

Iranul a doborât săptămâna trecută o dronă militară a Statelor Unite. Gardienii Revoluţiei din Iran au comunicat că drona ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz. Ulterior, Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat că drona militară a Statelor Unite care a fost doborâtă era escortată de un avion în care erau zeci de militari americani, subliniind că au evitat atacarea celei de-a doua aeronave.

Citește și: Silviu Mănăstire anunță echipa pe care și-a făcut-o azi-noapte Viorica Dăncilă: ‘O să fie scandal!’

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că pregătise un atac asupra Iranului, dar l-a anulat în ultimul moment, pentru a evita producerea de victime.

În urma incidentului, Administraţia de la Washington a anunţat luni noi sancţiuni împotriva Iranului, vizându-l direct pe liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei. „Solicitarea SUA pentru Iran este foarte simplă: fără arme nucleare şi fără finanţarea terorismului!”, a transmis Donald Trump, avertizând că Statele Unite nu vor permite Iranului să se doteze cu arme atomice.

Citește și: Radu Banciu iese din nou la rampă! Acesta nici nu e un partid, e un apendice al frustrărilor.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here