Casa este locul in care trebuie sa ne simtim cel mai bine, asa ca mobilierul, de la scaune, pana la pat, noptiera sau canapea, trebuie sa fie in acord cu stilul de viata.

Stilul tau de viata iti dicteaza si modul in care iti amenajezi casa. De exemplu, daca ai un stil de viata sedentar, atunci probabil vei avea nevoie de scaune foarte confortabile in majoritatea incaperilor casei.

De la fotolii, la scaune pentru masa din living sau bucatarie, vei vedea ca alegerea acestora este destul de dificila. Important este sa te documentezi cu privire la modelele existente pe piata, la materialul din care sunt fabricate si la preturile acestora.

Si pentru ca tot au devenit un obiect indispensabil in casele tuturor, iata cateva lucruri mai putin stiute despre scaune:

Au inceput sa devina populare abia in secolul al 16-lea

Pare surprinzator, dar chiar asa este. Pana in secolul al 16-lea scaunele nu erau considerate o necesitate, dimpotriva.

Timp de mii de ani oamenii stateau pe tot felul de obiecte, mai putin pe scaune. De la pietre, pana la diferite piese de lemn, toate acestea inlocuiau cu succes scaunele, astfel ca, pana in secolul al 16-lea nimeni nu si-a pus problema sa le foloseasca.

Cel mai vechi scaun din lume are 5000 de ani

Egiptenii aveau un fel de scaun de ceremonii, utilizat doar in timpul marilor evenimente. Desigur, doar cei mai norocosi dintre ei aveau onoarea de a sta pe scaune, printre acestia numarandu-se, dupa cum probabil banuiesti, faraonii.

Scaunele nu sunt niciodata mentionate in Biblie

Nu vei gasi nicio referinta sau mentionare la cuvantul scaun sau la ceea ce reprezinta el. Dupa cum spuneam anterior, scaunele au inceput sa devina un punct de interes abia foarte tarziu.

Scaunul electric a fost inventat in 1889

Thomas Edison, inventatorul becului electric, este si inventarorul scaunului electric, insa scopul era unul destul de diferit de cel pe care il stim in prezent. Scaunele electrice aveau rolul de a arata pericolele electricitati si faptul ca aceasta trebuie utilizata cu precautie.

In trecut, scaunele erau folosite doar de bogati si aristocrati

In prezent, toata lumea are cel putin 2-3 scaune in casa, indiferent de statutul social sau de venituri. Insa in trecut lucrurile stateau cu totul altfel. Chiar si cele mai rudimentare modele de scaune erau folosite de catre aristocrati si cei foarte bogati. Cu alte cuvinte, scaunele erau piese de mobilier de lux, destinate doar unei anumite categorii din populatie.

Scaunul de birou a fost inventat de Charles Darwin

Surprinzator, nu? In anii 1800, Charles Darwin a avut stralucita idee de a monta roti scaunului sau obisnuit pentru a se deplasa mai usor prin laborator. Iar in acest mod, lucrand la teoria Big Bang-ului,a reusit sa patenteze o noua inventie, cea a scaunului de birou.

Otto von Bismarck a fost cel care a prmovat scaunul de birou

Poate ca Darwin l-a inventat, dar Bismarck l-a promovat. El este cel care a adus scaunul cu roti in paramentul german, ceea ce l-a facut popular apoi in intreaga lume.

Pentru cele mai frumoase modele de scaune, la preturi pentru toate buzunarele, intra  aici  pe magazinul online al Evila, si fa cunostinta cu cele mai bune oferte de scaune pentru locuinta ta.

Te asteapta o multime de modele, de la scaune de birou, la scaune pentru living sau dormitor.

Date de contact:

Telefon: 0372 131 820

Email: [email protected]

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here