Partidul de stânga israelian Meretz l-a ales, la conducerea sa, pe Nitzan Horowitz, care şi-a recunoscut în mod deschis homosexualitatea şi care devine astfel primul lider gay al unei organizaţii politice naţionale în Israel, relatează AFP.

Horowitz, jurnalist în vârstă de 54 de ani şi fost deputat, l-a învins pe Tamar Zandberg, care deţinea funcţia de preşedinte al formaţiunii de mai bine de un an, în cursul unui vot al Comitetului Central al partidului, informează agerpres.ro.

Citește și: ÎCCJ a decis! Ce se întâmplă cu Sebastian Ghiță

Israelul are reputaţia de stat avansat în ceea ce priveşte transparenţa şi egalitatea pentru comunitatea LGBT, chiar şi în cadrul unor instituţii precum armata.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a numit la 5 iunie, pentru prima dată în istoria ţării, un ministru gay pentru portofoliul Justiţiei, Amir Ohana. Totuşi, comentează AFP, această numire se crede că este motivată în mare parte de loialitatea politică a lui Amir Ohana faţă de premierul Netanyahu.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Una dintre ticăloșiile PSD lovește iar. E crunt!

Primul deputat homosexual din Parlamentul israelian, Ouzi Even, a fost ales în 2002. Cinci deputaţi ai Parlamentului ales în aprilie (din 120) sunt gay.

Alegerea lui Horowitz are loc cu mai puţin de trei luni înainte de noile alegeri parlamentare programate la 17 septembrie. Netanyahu, aflat în imposibilitatea de a forma o coaliţie după alegerile din aprilie, a preferat să organizeze noi alegeri.

Citește și: Și-a dat demisia în direct! Antena 1 rămâne fără cunoscuta prezentatoare .

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here