În contextul în care mai multe teatre din Capitală și alte instituții de cultură se plâng de tăierile bugetelor și de faptul că vor trebui să își ajusteze programul și producțiile, Partidul Dreapta Liberală condus de Viorel Cataramă vine cu o soluție radicală.

Viorel Cataramă, președintele DL susține într-un comunicat remis STIRIPESURSE.RO că mentalitatea prin care statul trebuie să subvenționeze masiv cultura este una comunistă și trebuie de urgență să înceteze.

Vezi și: Se anunță PROTEST de AMPLOARE – Actorii ies în stradă, după reducerile de fonduri: ‘Cultura e aruncată la gunoi de către PSD’

”Dreapta Liberala consideră că subvenționarea masivă a culturii este o reminiscență comunistă și trebuie să inceteze!

Managerii instituțiilor de cultură trebuie să aibă ca principală preocupare modalitatea de a face bani, nicidecum de a-i  cheltui!

România este unica țară din Europa care subventioneaza atât de mult  cultura, în lumea civilizată fondurile necesare sunt asigurate de sectorul privat sau de activități economice generatoare de profit.

Dreapta Liberala cere Guvernului și Administrațiilor Locale să retragă subvențiile alocate culturii și să stabilească legi/reglementări clare prin care instituțiile de cultură să se auto-finanteze.”, susține Viorel Cataramă, Președinte Partidului Dreapta Liberală (DL).

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here