Mai multe proprietăţi deţinute de Finpar Invest SRL, companie din imperiul imobiliar lui Vladimir Plahotniuc au fost puse sub sechestru de procurori în cadrul unui dosar penal pentru spălare de bani, informează RISE Moldova.

Decizia a fost luată de Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale pe 26 iunie, la două săptămâni de la plecarea din ţară a liderului democrat.

RISE Moldova anunţă că a reuşit să identifice câteva dintre proprietăţile sechestrate. Printre ele se numără hotelul de lux Nobil şi studiourile în care activează posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 şi Canal 3, conform Mediafax.

Citește și: Verdict DRAMATIC al medicilor privind starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu

Conform cronologiei prezentate, în 14 iunie Partidul Democrat (PD) al lui Plahotniuc anunţă că cedează guvernarea şi trece în opoziţie. În aceeaşi zi, Vladimir Plahotniuc, liderul PD, părăseşte Republica Moldova.

În 24 iunie, Vladimir Plahotniuc anunţă pe Facebook că şi-a depus mandatul de preşedinte al partidului şi că a decis să nu mai candideze pentru vreo funcţie în partid.

În 26 iunie, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI), o subdiviziune din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) specializată pe investigaţii financiare paralele şi identificarea bunurilor obţinute pe căi ilegale emite actul nr. 21/1-3645 prin care pune sechestru, pe o perioadă de 15 zile, pe mai multe proprietăţi deţinute de compania Finpar Invest SRL.

În 27 iunie, ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) obţin mandat judecătoresc şi aplică şi ei sechestru pe bunurile Finpar, conform extraselor cadastrale. Angela Starinschi, purtătorul de cuvânt al CNA, a declarat pentru RISE că sechestrul a vizat nu doar imobilele Finpar, dar şi conturile companiei, măsurile fiind luate în cadrul unui dosar penal pentru spălare de bani.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here