Sute de liceeni vor să meargă vara la cursuri – s-a întâmplat și anul trecut, se întâmplă și vara asta, la Fundația Calea Victoriei, care organizează în iulie și august în București ateliere de vorbire în public, gândire critică, fotografie, mindfulness, scriere creativă și dezvoltare personală prin teatru, cu program special pentru adolescenți.

Sunt subiecte care lipsesc din programa școlară clasică, dar care antrenează abilități căutate de angajatori: creativitate, orientare către soluții, inițiativă, responsabilitate, empatie și comunicare eficientă, explică Fundația Calea Victoriei într-un comunicat remis redacției.

„Locurile pentru primele două activități din programul lunii au fost ocupate în mai puțin de două săptămâni de la lansare. Este vorba despre cursurile „Cum îmi găsesc vocația?„ și „Dezvoltare personală prin teatru”, ce vor fi reluate și în august. Următorul subiect în topul preferințelor tinerilor este Gândirea critică – un atelier care îi antrenează să gândească independent și să aibă o minte flexibilă, ordonată și creativă. Foarte căutat este și atelierul de nutriție, gândit special pentru grupa de vârstă 14-17 ani și susținut de un medic specialist în medicină internă decis să-și învețe cursanții cum să-și selecteze inteligent informația atunci când decid ce și cât să mănânce”, arată Fundația Calea Victoriei.

Trainerii acestor ateliere sunt tineri profesioniști sau artiști bucureșteni: psihologi, actori, curatori de artă, jurnaliști sau fotografi care au experiență în lucrul cu adolescenții.

Cursurile au loc la sediul Fundației Calea Victoriei (str. C. A. Rosetti 47, et. 1), între orele 16.30 și 18.00. Înscrieri se fac pe adresa contact@victoriei.ro, iar programul complet al școlilor de vară pentru adolescenți este următorul:

Săptămâna 8 – 14 iulie:
Săptămâna 15 – 21 iulie:
Săptămâna 22 – 28 iulie:
Săptămâna 29 iulie – 4 august:
Săptămâna 5 – 11 august:
Săptămâna 26 august – 1 septembrie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here