Se da peste cap Bobita Matilet din CSM, doar-doar va scapa de dosarul “Savarina” de la SIIJ, in care este vizat (click aici pentru a citi) dezvaluie colegii de la Lumea Justitiei. Cand spunem Bobita Matilet, ne referim desigur la celebrul judecator Bogdan Mateescu (foto), unul dintre boicotistii CSM. Aflam asadar ca fix in aceste zile in care cererea de redeschidere a dosarului sau se afla la Inalta Curte, Bobita este preocupat, nevoie-mare, de prestigiul si imaginea, ati ghicit, fix a judecatorilor de la Inalta Curte. Caci Matilet s-a aratat revoltat de criticile facute de fostul judecator Petre Lazaroiu despre condamnarea politica a lui Liviu Dragnea dictata de judecatorii ICCJ. Si nu doar atat. Auzim ca Bogdan Mateescu ar fi fost deranjat si ar fi cerut sesizarea Inspectiei Judiciare, la fel ca in cazul lui Lazaroiu, si din cauza unui articol publicat de Lumea Justitiei. Este vorba despre cel in care am prezentat lista cu judecatorii ICCJ care l-au condamnat nelegal pe Dragnea in doua dosare (click aici pentru a citi). Ca Bobita cere sesizarea Inspectiei Judiciare, treaba lui. Interesant este insa momentul in care o face. Chiar inainte ca Inalta Curte sa se pronunte pe cererea de redeschidere a dosarului penal al SIIJ care il vizeaza. Tocmai de aceea ne intrebam daca nu cumva in spatele acestei griji a lui Bobita Matilet pentru judecatorii ICCJ se asunde altceva. Si anume o linguseala a lui Mateescu pe langa magistratii de la Inalta Curte, astfel incat acestia sa vada ce baiat bun este el, si cum se lupta pentru imaginea lor. Daca actiunile lui Mateescu il vor impresiona si pe judecatorul Marius Foitos (cel care va decide in cazul redeschiderii dosarului) nu stim. Probabil ca da, mai ales ca auzim ca lui Foitos i se tot sopteste in ureche ce baiat bun e Matilet si cat de rai sunt procurorii SIIJ. Dar si daca nu o sa fie Foitos prea impresionat, sa vedeti atunci cum o sa se traga iar de fata Bogdan Mateescu!

In final, pentru cine a uitat, reluam faptele pentru care se cere redeschiderea dosarului penal in care vizat este judecatorul Bogdan Mateescu:

-posibila primire a unor foloase necuvenite constand in produse de la DOMO, ce ar fi fost achitate printr-un card al unei persoane posesoare de card DOMO;

-posibila primire impreuna cu tatal sau Mihai Mateescu a unor foloase necuvenite de la Cofetaria SC Olimp Company SRL si respectiv de la salonul de coafura, in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu;

-posibila exercitare a influentei asupra unor magistrati de la Judecatoria Ramnicu Valcea care aveau spre solutionare un dosar de furt.

Cofetarie, salon de coafura… tot ce isi poate dori un barbat adevarat. (Cerasela N.).

 

Articolul Linguseala lui Bobita – doar-doar va scapa de dosarul “Savarina” de la SIIJ apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here