(PRELUARE INPOLITICS.RO):

Fake newsul prezidențial cu privire la așa zisa retragere din cursă a lui Jean Francois Bohnert grație intervenției lui Emmanuel Macron a fost spulberat azi chiar de apropiatul lui Iohannis, europarlamentarul Rareș Bogdan.

Acesta a declarat pentru Mediafax că negocierile între Parlamentul European şi Consiliul UE cu privire la desemnarea procurorului-şef european, funcţie la care candidează şi Laura Codruţa Kovesi, vor reîncepe după data de 20 septembrie.

„Ieri a avut loc şedinţa coordonatorilor Comisiei de control bugetar CONT. A fost confirmată oficial calitatea de membru al comisiei de negociere a doamnei Monika Hohlmeier din Germania. Decizia a fost votată în unanimitate. Grupul Socialist a fost de asemenea în favoare. Aşadar, Comisia CONT va trimite o scrisoare Conferinţei Preşedinţilor (din Parlamentul European-n.red.) pentru a o confirma pe Monika Hohlmeier. Conferinţa Preşedinţilor, având scrisorile de la LIBE şi CONT se va reuni pe 12 Septembrie, în joia dinaintea săptămânii plenare de la Strasbourg, care va avea loc între 16-19 septembrie, şi va confirma oficial comisia de negociere a Parlamentului şi va trimite o scrisoare Consiliului pentru a notifica acest lucru. Ulterior se va stabili data primei runde de negocieri dintre cele două instituţii”, a declarat Bogdan.

Rezultă clar din anunțul europarlamentarului liberal că Emmanuel Macron i-o fi promis lui Iohannis retragerea din cursă a contracandidatului lui Kovesi, dar a ”uitat” să informeze despre asta și forurile de la Bruxelles, care merg netulburate înainte cu procedura. De menționat că la aproape o săptămînă de la controversatul anunț al lui Iohannis, nu a venit de nicăieri vreo confirmare oficială sau măcar semi-oficială, iar anunțul de azi al lui Rareș Bogdan pune capăt farsei de nivel înalt.

 

Articolul Minciuna lui Iohannis, spulberata de Rares Bogdan apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here