Norica Nicolae, președintele Consiliului național al ALDE, acuză Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) de „complicitate morală la crimă” în cazul fetelor dispărute din Caracal. Astfel, Nicolai consideră că cei din conducerea instituției trebuie să-și dea demisia.

Citește și: STS, explicații de ULTIMĂ ORĂ – De ce nu a fost identificată locația fetei UCISE în Olt

„Deși părea imposibil, România este pentru prima dată confruntată cu ceea ce pare a fi o crimă în serie, de o cruzime nemaîntâlnită. O ştire iniÅ£ială legată de dispariÅ£ia a două fete de care nimeni nu s-a interesat decât în registrul faptului divers s-a transformat astăzi într-o crimă care oripilează o întreagă Å£ară. Ceea ce este mai grav, însă, în opinia mea, faptul că această crimă putea fi prevenită dacă instituÅ£iile statului, de altfel foarte bine plătite, şi aici mă refer explicit la STS, și-ar fi făcut datoria. Nu este posibil ca victima să fi apelat de 3 ori sistemul 112, iar ore în şir acest sistem să nu funcÅ£ioneze. Probabil că cetăţeanul nu contează pentru că altfel nu-mi explic de ce identificarea locaÅ£iei a fost practic imposibilă pentru acest sistem”, a scris, vineri, pe Facebook, Norica Nicolai.

Aceasta acuză Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) de „complicitate morală la crimă”, care obligă conducerea instituției la o demisie „de onoare”. În caz contrar, Guvernul este cel care trebuie să o demită, a transmis fostul europarlamentar.

„Această complicitate morală la crimă obligă conducerea STS la o demisie de onoare! Iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, Guvernul va trebui, în regim de urgenţă, să procedeze la o demitere”, arată mesajul politicianului.

Norica Nicolai transmite că Poliția ar fi trebui să intre în locuința unde au avut loc „crimele oribile”, acest lucru fiind permis în cazul înlăturării unei primejdii.

„În plus, deşi PoliÅ£ia română a fost cea care a identificat locaÅ£ia în care crimele oribile au avut loc, argumentul acestora că nu au intrat în locuinţă pentru că nu au avut mandate de percheziÅ£ie nu poate fi acceptat. ConstituÅ£ia de care îşi aduc aminte toți când au un interes prevede la articolul 27, referitor la inviolabilitatea domiciliului, că acest lucru nu este aplicabil atunci când suntem în situaÅ£ia înlăturării unei primejdii privind viaÅ£a, integritatea fizică sau bunurile unei persoane”, conchide Nicolai.

Alexandra, fata de 15 ani, dispărută în urmă cu o zi în Olt și despre care se crede că a fost ucisă și arsă de către Gheorge Dincă, de 57 de ani, a apucat să sune la 112, spunând că este într-o casă aproape părărsită.

Serviciul Român de Telecomunicații a furnizat primele date legate de fata de 15 ani din Olt, despre care se presupune că a fost ucisă și arsă. Victima a apucat să sune de 3 ori la 112 și a oferit ce detalii, dar locul a fost găsit doar după 19 ore. STS susține că nu identifică locul telefonului.

Conform oficialilor IGPR, STS a transmis însă trei locații eronate, iar echipajele au reușit să ajungă la imobilul în care era victima abia după câteva ore.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here