Europarlamentarul Clotilde Armand a cerut noului ministru de Externe Ramona Mănescu să demită secretarul de stat al MAE, precum și alți angajați ai instituției responsabili pentru „dezastrul alegerilor din Diaspora, conform Mediafax.

„Aflăm de la dna R. Mănescu că vrea să colaboreze cu președintele Iohannis. E bine, așa trebuie făcut. Totuși, înainte să ne vorbească despre viitor eu cred că trebuie să-i demită de la conducerea Ministerului de Externe pe responsabilii pentru dezastrul alegerilor din Diaspora. Dacă nu-i cunoaște am să-i ofer eu câteva nume:

Citește și: DOLIU în PSD – Unul din cei mai INFLUENȚI foști LIDERI s-a stins din viață

Laura Chiorean – Secretar General MAE

– avocat;

– președinta Organizației de Femei din PSD Cluj;

– fost consilier PSD în Consiliul Județean Cluj;

– numită de Viorica Dăncilă în luna martie 2019 Secretar General MAE;

– Experiență diplomatică: zero.

Maria Magdalena Grigore – Secretar de Stat

– a fost membru în Consiliul de Administrație al Tarom când era simplă studentă;

– șefă la Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) București la 27 de ani;

– în timp ce era secretar de stat la Transporturi, Maria Magdalena Grigore era economist în cadrul Prodcus SRL – firmă deÅ£inută de Gheorghe Cuşă, finul fostului senator Cătălin Voicu, condamnat pentru corupÅ£ie (firmele din anturajul lui Voicu, precum Geocor şi Prodcus, au obÅ£inut contracte de milioane de euro pentru deszăpezire şi alte lucrări de drumuri);

– numită secretar de stat la Ministerul Transporturilor de S. Grindeanu;

– în 2018 a fost numită secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe de Viorica Dăncilă.

– Experiență diplomatică: zero.

Aceste doamne (și nu numai) trebuie să plece urgent din funcție și să răspundă în fața legii pentru că au împiedicat sute de mii de români să-și exercite dreptul la vot”, a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

La alegerile europarlamentare din 26 mai s-au format cozi la secții din mai multe orașe europene, unii români nereușind să voteze.

Ulterior, Parlamentul a adoptat o lege prin care votul în diaspora la alegerile prezidențiale din noiembrie a fost extins la trei zile. Actul normativ introduse și votul prin corespondență și votul electronic. Legea fost promulgată, marți, de către președintele Klaus Iohannis.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here