Fostul preşedinte american Ronald Reagan a făcut declaraţii rasiste pe când era guvernator al statului Califormia, catalogând diplomaţi africani drept ”maimuţe” într-o conversaţie cu preşedintele republican Richard Nixon, relatează news.ro.

Citește și: Mihai Fifor anunță măsuri drastice după tragedia din Caracal: Nimeni nu va fi iertat

Banda audio a acestei conversaţii telefonice, care datează din octombrie 1971, a fost descoperită de către Tim Naftali,un fost preşedinte al Bibliotecii prezidenţiale Richard Nixon şi publicată pe site-ul revistei The Atlantic.

În urma unui vot la ONU în vederea recunoaşterii Republici Populare Chineze, Reagan, un guvernator republican al Californiei, l-a sunat pe Nixon, al 37-lea preşedinte american (1969-1974).

Reagan şi-a exprimat, în convorbirea cu preşedintele reublican, furia faţă de ţările africane care au votat împotriva Statelor Unite la ONU, pentru a recunoaşte Republica Populară Chineză.

Citește și: EXCLUSIV Reclamă halucinantă: ‘Monstrul din Caracal ne-a omorât prețurile’

”Ieri seară, vă spun, să mă uit la treaba asta la televizor, aşa cum am făcut…”, spune Reagan.

”Să văd aceste maimuÅ£e din ţări africane… BlestemaÅ£i să fie, încă nu se simt în largul lor în pantofi!”, a adăugat el.

Nixon a râs îndelung şi puternic auzindu-l pe Reagan.

El avea să repete spusele lui Reagan în alte discuţii cu consilierii săi.

Potrivit lui Tim Naftali, partea benzii cu declaraţiile lui Reagan a fost iniţial pusă de o parte, după care a fost publicată de Arhivele Naţionale, în urmă cu două săptămâni.

Citește și: Anunț de ultimă oră de la BNR! S-a decis azi: Apare o nouă bancnotă în România!

Ronald Reagan, al 40-lea preşedinte al Statelor Unite (1981-1989), rămâne unul dintre foştii locatari ai Casei Albe cei mai apreciaţi.

Actualul preşedinte republican Donald Trump a fost acuzat de rasism în mai multe rânduri.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here