Gucci a numit primul şef global pentru Diversitate, Echitate şi Includere, fosta coordonatoare pe probleme de diversitate şi includere de la Liga de Baseball, Rene Tirado fiind însărcinată cu ”poziţionare culturii expresiei sinelui şi includerii în centrul preocupărilor noastre”, arată compania.


Imaginea articolului Gucci a numit primul şef global pentru Diversitate, Echitate şi Includere

Gucci a numit primul şef global pentru Diversitate, Echitate şi Includere

Compania Gucci a făcut anunţul privind noul şef din cadrul firmei după ce Fiona Pargeter a primit o poziţie similară la Chanel, notează The Hollywood Reporter.

Renée Tirado este avocat şi a îndeplinit funcţii cu atribuţii asemănătoare nu numai pentru Liga de Baseball ci şi pentru companii ca AIG sau Asociaţia de Tenis din Statele Unite.

În noua sa poziţie la Gucci, Tirado va avea o echipă internaţională care are rolul de a “crea un loc de muncă mai inclusiv şi de a creşte diversitatea forţei de muncă, acest lucru fiind legat de direcţiile de afaceri ale celor de la Gucci”, arată o declaraţie a companiei.

Gucci s-a confruntat în ultimii ani cu mai multe reproşuri legate de produsele companiei, printre acestea aflându-se puloverul ”blackface” retras de pe piaţă în februarie şi un ”Indy full turban”.

Şi alte companii s-au confruntat cu scandaluri asemănătoare iar Chanel, Prada şi Burberry au anunţat deja introducerea unor posturi de conducere orientate spre educarea propriilor angajaţi în probleme legate de diversitate şi includere.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here