Coreea de Nord a lansat marți dimineață două proiectile despre care se crede că erau rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, au anunțat autoritățile militare de la Seul, citate de agenția de știri Yonhap.

Citește și: Un inginer chimist dinamitează cazul Caracal: ‘Ceea ce văd că se vehiculează în spațiul public sunt niște aiureli, niște baliverne’

Proiectilele, care au fost lansate marți dimineață din provincia Hwanghae de Sud, aflată în sud-vestul Coreei de Nord, au zburat pe o distanță de aproximativ 450 de kilometri înainte de a se prăbuși în Marea de Est (Marea Japoniei, n.red.), a anunțat Statul Major Interarme al forțelor armate sud-coreene.

Rachetele au atins o altitudine de până la aproximativ 37 kilometri, iar viteza maximă a fost în jurul Mach 6,9 (circa 8200 km/h).

„Autoritățile de informații din Coreea de Sud și SUA cred că aceste rachete cu rază scurtă de acțiune prezintă caracteristici similare de zbor cu rachetele balistice testate de Coreea de Nord pe 25 iulie”, a explicat Statul Major Interarme, precizând că o analiză este în curs de desfășurare pentru a stabili cu exactitate tipul proiectilelor.

Autoritățile de la Seul și Washington cred că regimul de la Phenian a testat în ultimele săptămâni un nou tip de rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune, o versiune a rachetelor Iskander produse de Rusia. Coreea de Nord însă susține că a testat săptămâna trecută un „nou sistem lansator multiplu de rachete ghidate de calibru mare”.

Rezoluțiile Consiliului de Securitate ONU interzic Coreei de Nord să lanseze rachete balistice de orice tip.

Regimul de la Phenian a efectuat în ultimele săptămâni mai multe teste militare, inclusiv cu rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, în contextul impasului în negocierile cu Statele Unite.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here