Candidatul pentru alegerile primare democrate Jay Inslee a anunţat că se retrage, astfel că în cursa pentru Casa Albă au rămas 22 de candidaţi, informează joi AFP, potrivit Agerpres. 

Acesta este al treilea abandon în actualele alegeri primare după cele ale lui Eric Swalwell şi John Hickenlooper.

Jay Inslee, guvernatorul progresist al statului Washington, din nord-vestul SUA, era creditat cu mai puţin de 0,5% în sondajele pentru învestitura democrată.

„A devenit clar că nu voi fi alegerea principală, că nu voi fi preşedinte, prin urmare mă retrag din cursă”, a declarat Jay Inslee în timpul unui interviu acordat miercuri seara postului MSNBC.

După ce a intrat în cursa pentru Casa Albă, în martie, Jay Inslee, 68 de ani, a făcut din ecologie calul său de bătaie. „Schimbarea climatică, aceasta este marea problemă şi noi trebuie să facem totul pentru a o contracara”, a declarat el săptămâna trecută, din Iowa.

Jay Inslee îşi propunea să reducă la zero emisiile de CO2 în următorii 25 de ani, prin înfiinţarea unui nou parc de autobuze şi automobile 100% electrice până în 2030, un program extrem de ambiţios în SUA.

Acum, au rămas 22 de democraţi care doresc să-l înlocuiască pe republicanul Donald Trump la Casa Albă. Potrivit ultimelor sondaje, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, Joe Biden, se menţine în frunte cu 28,8%, în faţa senatorului Bernie Sanders (16%) şi a senatoarei Elizabeth Warren (15,4%).

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here