DiscuÅ£iile asupra programului nuclear iranian între ministrul de externe al Iranului şi oficiali francezi în marja summitului G7 „au fost pozitive” şi „vor continua”, a anunÅ£at duminică seara PreşedinÅ£ia franceză, informează AFP preluat de agerpres.

Întrevederea a durat în jur de trei ore, iniţial cu ministrul francez de externe Le Drian, apoi cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, timp de jumătate de oră, la Primăria din Biarritz.

La finalul acestei întrevederi, Zarif s-a întors pe aeroportul din Biarritz şi a plecat cu avionul.

Palatul Elysee a precizat că mai mulţi consilieri diplomatici germani şi britanici au participat la o parte a reuniunii.

Această vizită s-a făcut „în acord” cu SUA, vehement împotriva guvernului de la Teheran. „Totul s-a jucat în câteva ore. Imediat ce a fost posibil, am informat ţările europene şi SUA. Ele au fost asociate”, a adăugat PreşedinÅ£ia franceză.

Donald Trump, prezent la Biarritz, a fost informat de Emmanuel Macron, potrivit Palatului Elysee.

La rândul său, ministrul iranian al afacerilor externe, Mohammad Javad Zarif, a anunţat că a avut o întrevedere cu preşedintele francez Emmanuel Macron, în marja summitului G7 care se desfăşoară la Biarritz, în sud-vestul Franţei, unde a sosit într-o vizită-surpriză duminică după-amiaza pentru a discuta asupra dosarului nuclear, informează AFP.

„Am avut o întrevedere cu Emmanuel Macron în marja summitului G7 de la Biarritz, după o discuÅ£ie detaliată” cu ministrul de externe (francez) Jean-Yves Le Drian şi cel de finanÅ£e Bruno Le Maire, a anunÅ£at pe Twitter şeful diplomaÅ£iei iraniene, publicând fotografii de la întâlnire. „Drumul este greu, însă merită încercat”, a adăugat Zarif.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here