Guvernul a aprobat acordarea de stimulente financiare pentru elevii care au finalizat examenele naţionale din acest an cu media generală 10, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale, conform hotărârii adoptate în şedinţa de Guvern de marţi, fiecare elev de clasa a VIII-a cu media 10 la Evaluarea naţională va primi 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu cu media generală 10 la examenul de Bacalaureat va primi 3.000 de lei.

Citește și: Traian Băsescu, semnal pentru Rareș Bogdan și PNL: ‘Afară PSD!’

„Cei 459 de absolvenÅ£i de gimnaziu care au încheiat cu media 10 Evaluarea naÅ£ională a elevilor de clasa a VIII-a şi cei 235 de liceeni care au obÅ£inut media 10 la examenul naÅ£ional de Bacalaureat 2019, inclusiv sesiunea specială şi Bacalaureatul bilingv, vor beneficia de stimulente financiare, în semn de apreciere a acestor rezultate”, se arată în comunicat.

Lista nominală a beneficiarilor şi modalitatea de acordare a sumelor urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale.

Citește și: Traian Berbeceanu dă cărțile pe față: ‘Măi copii, lăsați feișănu că bătaia doare’

„SusÅ£inerea copiilor şi tinerilor capabili de performanÅ£e şcolare înalte este un obiectiv al politicilor educaÅ£ionale promovate de Guvern în acord cu Programul de guvernare, document care prevede, în Capitolul Politici în domeniul educaÅ£iei, măsuri pentru dezvoltarea şi implementarea programelor de stimulare a performanÅ£ei adresate elevilor cu potenÅ£ial deosebit. În acelaşi timp, Guvernul României şi-a asumat responsabilitatea asigurării creşterii accesului la educaÅ£ia de calitate pentru toÅ£i elevii şi studenÅ£ii”, se menÅ£ionează în comunicat.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here